Kauboji pobjedom protiv Njemačke već danas mogu osigurati polufinale Europskog prvenstva

S početkom u 20.30 Hrvatska u Beču protiv Njemačke igra ključni susret rukometnog Europskog prvenstva. Pobjeda Kaubojima, uz pobjedu Španjolske protiv Austrije, sigurno donosi polufinale, dok s porazom moramo slaviti u iduće dvije utakmice kako bi imali šanse za polufinale.

Njemačka je na jedvite jade prošla u drugu fazu natjecanja. U prvom krugu je uvjerljivo poražena od Španjolske, da bi u posljednjem kolu jedva slavila protiv Nizozemske s jednim golom razlike i bez bodova stigla u Beč.

Glavna snaga Njemačke je momčadski rukomet. Nemaju više izraženijih zvijezdi, iako je u reprezentaciji i dalje Uwe Gensheimer. Krilni igrač Njemačke nije više ubojit kao što je nekad bio, ali je i dalje dovoljno dobar da iskoristi svako opuštanje obrane.

Posljednji službeni susret Hrvatska i Njemačka odigrali su prije godine dana u Kolnu u sklopu drugog kruga Svjetskog prvenstva. Nijemci su slavili s 22:21, te praktički eliminirali Kauboje iz borbe za osvajanje medalje.



Pobjede Hrvatske i Španjolske (protiv Austrije) osiguravaju objema reprezentacijama polufinale već danas. To ne bi trebao biti dodatni pritisak na Kauboje, već na Nijemce koji se porazom opraštaju od mogućnosti osvajanja medalje, piše Gol.hr.

Komentari