Karpin: Nismo se uspjeli sastati s loptom, ne može se igrati tako da se branimo 90 minuta

Hrvatska je pobjedom 1:0 protiv Rusije na Poljudu natjecanje u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru završila na prvom mjestu i osigurala direktan plasman na Mundijal. Rusiju sada čekaju dodatne kvalifikacije u ožujku sljedeće godine.

Konferencija za medije izbornika Rusije Karpina bila je prva na rasporedu nakon poraza od Hrvatske.

“Rekli smo uoči ove utakmice da će reprezentacije u ovoj utakmici igrati onoliko koliko će im protivnik dozvoliti. Hrvatska nam je danas dozvolila jako malo toga i zato smo tako odigrali”, rekao je na otvaranju Karpin pa odgovarao na pitanja novinara.

Zašto Rusija danas nije uspjela pobijediti?
“Nismo se uspjeli sastati s loptom. Ne može se igrati tako da se branimo 90 minuta. Hrvatska je vršila luđački presing i nismo si mogli pomoći.”



Kako ste doživjeli atmosferu na Poljudu?
“Atmosfera je bila veličanstvena. Daj bože da uvijek svaka momčad igra u ovakvim uvjetima. Jesu li Hrvati pobijedili zbog toga? Bilo bi smiješno reći da je zbog toga, navijači nisu na terenu, oni nisu mogli pomoći na terenu. Svakako bi trebalo pitati Hrvate je li njima pomogla atmosfera.”

Kakva je atmosfera u ekipi nakon poraza i što mislite o terenu?
“Što se tiče atmosfere u momčadi, katastrofalna je, kakva bi bila nakon poraza. Što se tiče terena, on je u jednom trenutku postao močvara, ali mi ne možemo reći da je teren kriv što mi nismo odigrali kako smo trebali.”

Zašto ste izgubili?
“Jučer sam ovo rekao i danas ću opet ponoviti. Hrvatska je igrala jako dobro jer smo joj mi to dozvolili. Da nismo, ne bismo izgubili.”

Jeste li odlučili tko će u budućnosti nositi kapetansku traku ili ćete i dalje mijenjati kapetane kao dosad?
“Je li vi stvarno mislite da sam ja sada već počeo razmišljati o tome tko će od naših igrača nositi kapetansku traku u 3. mjesecu? Ništa još nisam riješio po tom pitanju.”

Kapetan prvi pred kamere
Prvi je pred medije od hrvatski igrača izašao kapetan Hrvatske Luka Modrić.

“Bila je to jako teška utakmica. Od početka smo nametnuli naš ritam, odigrali smo fenomenalnu utakmicu. Na kraju smo zabili sretan gol, ali smo ga i zaslužili zbog toga kako smo igrali”, rekao je Modrić pa dodao:

“Mislim da smo svi danas bili jako strpljivi i vjerovali do zadnjeg trena. Idemo na Svjetsko prvenstvo u Katar i sretni smo. Sretni smo da smo tamo, a sad imamo godinu dana uživanja i pripremanja da budemo opet pravi tamo.”

Juranović oduševljen atmosferom
Nakon Modrića pred kamere je izašao Josip Juranović, desni bek Celtica koji je odigrao vrlo dobru utakmicu.

“Odigrali smo jako dobru utakmicu pred našim vjernim gledateljima. U svlačionici smo uvijek znali da ćemo zabiti gol ili da će si ga oni sami ugurati”, rekao je Juranović pa dodao:

“Živim svoj san, mislim da zbog ekipe također ovako dobro igram. Hrvatska raste iz utakmice u utakmicu, na Svjetskom prvenstvu ćemo opet biti sjajni. Atmosfera? Jednom riječju – božanstveno!”

Lovren istaknuo loš teren
Treći je pred kamere izašao stoper Dejan Lovren koji je istaknuo kako je najveći protivnik Hrvatske na Poljudu bio travnjak koji je bio užasan zbog velike količine kiše.

“Definitivno zasluženo. Od prve minute smo pokazali inicijativu, vjeru i borbenost. Mislim da je ovo jedna od najboljih utakmica što se tiče borbe, makar i na ovom užasnom, teškom terenu. Bilo je samo pitanje kad ćemo zabiti gol”, rekao je Lovren pa dodao:

“Čim je počela utakmica, vidjeli smo prve dvije lopte koje su stale na terenu i zapitali se “što je ovo?”. Pokazali smo karakter, a lopta je kad-tad morala ući. Htio bih zahvaliti navijačima koji su nas došli podržati po ovakvom vremenu. Neću zadirkivati suigrače u Rusiji, uvijek treba imati respekta. Mi smo ekipa koja uvijek sama sebi voli zakomplicirati život, uvijek igramo do zadnje utakmice, ali ja uvijek vjerujem u ovo ekipu. Kad nas svi guraju na dno, mi smo jaki u glavama.”

Komentari