Kakva ludnica u Silverstoneu: Lewis Hamilton pobijedio u napetoj završnici!

Twitter

U ovotjednoj utrci održanoj u engleskom Silverstoneu slavio je domaći vozač i ukupno drugi u poretku svjetskog kupa, Lewis Hamilton.

Hamilton je startao s druge pozicije te je odmah krenuo u napad na prvog, i ujedno vodećeg u svjetskom kupu, Nizozemca Maxa Verstappena. Pravi cirkus nastao je odmah u prvom krugu.

Naime, Hamilton je odmah pritisnuo Nizozemca i stalno mu je visio na repu, a kada ga je konačno uspio prestići, Verstappen je odmah probao vratiti poziciju. Pri jednom pokušaju prolaska, Hamilton je ušao u Verstappenovu putanju i došlo je do sudara.

Verstappenu je izletjela guma a on se pri punoj brzini zabio u ogradu. Srećom, prošao je bez većih ozljeda, a Hamilton je dobio 10 sekundi kazne zbog svog nepromišljenog poteza. Pri odrađivanju te kazne, kroz bokseve ga je prošao Monegašanin Charles Leclerc.



Leclerc je vodio ostatak utrke, ali ga je u nevjerojatnoj završnici, usprkos čak 10 sekundi prednosti, sjajni Hamilton ipak uspio prestići te na koncu stići do slavlja. Momčadski kolega Hamiltona, Finac Valterri Bottas, ponovno ga je pustio te zauzeo ukupno treće mjesto.

Sergio Perez iz Red Bulla izvrtio se na kvalifikacijskoj utrci te na koncu nije uspio stići do bodova. Četvrto mjesto zauzeo je talentirani vozač McLarena Lando Norris, a peti je bio njegov momčadski kolega Daniel Riccardo.

U ukupnom poretku svjetskog kupa ovime se Hamilton približio Verstappenu na samo osam bodova, dok se u konstruktorskoj tablici Mercedes približio Red Bullu na 14 bodova. Očekuje nas još dosta zanimljivosti.

Komentari