Kakva katastrofa: Hajduk prokockao prednost iz prve utakmice i ispao od Kazahstanaca!

Hajduk je prije tjedan dana na svom Poljudu pred više od 10.000 ljudi lagano savladao, inače višestruko slabijeg suparnika, kazahstanskog Tobola. Ipak, danas smo gledali drukčiji scenarij.

Mirno prvo poluvrijeme

Hajdukovi navijači nisu očekivali ovakvu dramu na početku ovog susreta. Niti igra u prvom poluvremenu nije upućivala na to. Utakmicu je bolje otvorio Hajduk koji je dao loptu Tobolu i čekao priliku iz kontranapada igrajući besprijekorno organiziranu obranu. Prva prilika stigla je u 9. minuti.

S desne strane ubacio je Lovrencsics, lopta je došla skroz do druge stative na kojoj je bio Jan Mlakar i glavom tukao malo preko gola. Hajduk je nakon toga nastavio igrati kao i na početku, ali sljedeću priliku imao je Tobol.

Kazahstanci su u 22. minuti iznenadili Hajduk, veznjaci su oduzeli loptu na sredini terena i u kontranapad gurnuli Sergejeva koji je s ruba kaznenog prostora pucao po golu Kalinića, ali lopta je otišla malo pored gola.



Nakon te prilike do kraja prvog dijela nismo vidjeli puno od nogometa, obje ekipe igrale su puno na sredini terena i puno griješile, ali nikad dovoljno ozbiljno da bi protivnik bio opasan. Jedinu priliku do kraja prvog dijela imao je Hajduk.

Dinamično drugo

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno više uzbuđenja, a ona najčešće nisu išla na ruku Hajduku. Splitska momčad doživjela je pravi potop u drugih 45 minuta ove utakmice. Onda je u 56. minuti uslijedio šok.

Dušan Jovančić zabio je nakon udarca koji nije djelovao opasno. S nekih 18 metara zapucao je i lopta je na putu dirala nekog u obrani te se odbila u gol. Kalinić to nije uspio spasiti.

Pet minuta kasnije novi gol Tobola. Uzdrmani Hajduk bio je pod pritiskom Tobola otkako je primio prvi gol, a onda je jedna lopta prošla iza obrane momčadi Hajduka, tamo ju je dočekao Sergejev i mirno zabio za 2:0. Potpuni preokret donio je Sergejec drugim golom 67. minuti, a onda je kobni Sergejev postigao svoj drugi pogodak, a Tobol je poveo s 3:0. Navijači Hajduka bili su očajni. Hajduk je bio pred ispadanjem.

Ali kada su već svi mislili da je gotovo, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Emir Sahiti. Velika gužva nastala je pred golom Tobola, lopta nekako dolazi do Sahitija koji zabija sa 17-18 metara.

Konačni raspad

Hajduk je nekako uspio izboriti produžetke te svojim navijačima ipak dao nadu da se ova sramota nekako može prikriti. Ipak, nada je s razlogom bila lažna. U 118. minuti Tagybergen zabio za pobjedu Tobola i jedan od najvećih poraza u povijesti Hajduka.

Hajduku je tako ovaj poraz ušao u rang s nedavnom Gzirom, ali i ostalim sramotama koje je doživio u svojoj povijesti, a neke od njih su Debrece, Dila Gori, Shelbourne united, Žilina i tako dalje.

Hrvatska je sada ostala na tri predstavnika u Europi. Osim Dinama u Ligi prvaka, svoj put u Konferencijskoj ligi, barem za sada, nastavljaju Rijeka i Osijek.

Komentari