KAKVA DRAMA! Srbi vodili 3:1 pa potonuli u dvije minute, Kamerun im otkinuo važne bodove

Foto: Guliver image

Srbija i Kamerun, dvije poražene momčadi na startu prvenstva u skupini G, podijelile su bodove u međusobnoj utakmici drugoga kola Svjetskog prvenstva. Nakon niza preokreta, uzbudljiva utakmica završila je rezultatom 3:3.

Poveo je Kamerun u 29. minuti, kada je Jean-Charles Castelleto zabio za rano vodstvo, no Srbi su već do kraja poluvremena preokrenuli rezultat. Izjednačio je Strahinja Pavlović u prvoj minuti sudačkog produžetka, a za veliki preokret preciznim udarcem zabio je Sergej Milinković-Savić.

Srbi su u 53. minuti nakon sjajne akcije zabili za 3:1, a strijelac je bio Aleksandar Mitrović. I premda se u tim trenucima činilo da je sve riješeno i da će Srbi ostvariti prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu, Kamerun u dvije minute dolazi do izjednačenja.

Foto: Guliver image

U 64. minuti na 3:2 je smanjio Vincent Aboubakar, a tek što su krenuli s centra, Srbi iznova gube loptu, što je na kraju rezultiralo brzom kontrom Kameruna, koji u 66. minuti zabija za konačnih 3:3 preko Erica Choupa-Motinga.



Nakon ovakvog rezultata, Srbi uoči posljednjeg kola imaju samo bod, a protiv Švicarske sada nemaju izbora – za bilo kakvu nadu treba im pobjeda. Treće kolo u ovoj skupini na rasporedu je u petak u četiri popodne po našem vremenu, no prije toga još u drugom kolu trebaju igrati Brazil i Švicarska, danas u 17 sati.

Brazilci su, podsjetimo, na tri boda osvojena protiv Srbije u prvom kolu, a tri boda imaju i Švicarci koji su na svojem startu na ovom SP-u svladali Kamerun. Poslije remija protiv Srbije, Kamerunci prije posljednjeg kola imaju jedan bod, kao i srpski reprezentativci.

Komentari