Kakav gaf: Slavni košarkaški trener rekao da će na Olimpijadi kandidat za medalju biti Jugoslavija

flickr

Byron Scott slavni je košarkaški trener koji je svoje najbolje dane proveo na klupi LA Lakersa s kojima je 80-ih godina prošlog stoljeća osvojio tri naslova prvaka NBA lige.

Međutim, kao što se često zna vidjeti, ovako slavne osobe često znaju imati gafove. Byron je ipak malo pretjerao. On je u jednom intervjuu komentirao kandidate za osvajanje medalja na Olimpijadi u Tokiju, a tamo je izrekao nekoliko zanimljivosti.

Za početak, rekao je kako je jedan od kandidata za medalju Jugoslavija. Kada bi se spojili svi igrači ove bivše države u jednu reprezentaciju, nema sumnje da bi ona bila jaka. U jednoj ekipi igrali bi Nikola Jokić, Bojan i Bogdan Bogdanović, Goran Dragić, Luka DOnčić, Nikola Vučević itd., ali riječ je o državi koja ne postoji 30 godina.

Druga zanimljiva stvar koju je Scott rekao bila je da su kandidati za medalje i Rusija i Kina. Na stranu što Rusija i Kina bez obzira na broj stanovnika, nisu košarkaške velesile, ali one se nisu niti kvalificirale na Olimpijadu.



Za slučaj da je Scott prilikom pričanja o Jugoslaviji mislio na Srbiju i MVP-a NBA lige Nikolu Jokića, treba mu reći da se niti oni nisu kvalificirali. Stvarno nevjerojatna izjava jednog ovakvog stručnjaka.

Komentari