Juventus u obranu naslova kreće protiv Sampdorije

Talijanski nogometni prvak Juventus u borbu za svoj 10. uzastopni “scudetto” krenut će domaćom utakmicom protiv Sampdorije 19. ili 20. rujna, određeno je ždrijebom u srijedu.

Bit će to debi na klupi za novog trenera “zebri”, legendarnog veznjaka Andreu Pirla (41) kojemu će asistirati donedavni trener Hajduka Igor Tudor.

Spezia će u svojoj prvoj utakmici u Serie A u klupskoj povijesti gostovati kod Udinesea, dok će hrvatski stručnjak Ivan Jurić sa svojom Veronom na startu sezone na svom terenu dočekati Romu.

Ostali parovi 1. kola su Fiorentina – Torino, Genoa – Crotone, Milan – Bologna, Parma – Napoli i Sassuolo-Cagliari, dok je najzanimljiviji dvoboj, onaj između sudionika Lige prvaka Lazio – Atalanta, odgođen, baš kao i susret Benevento – Inter jer je vodstvo lige Interu i Atalanti, koji su sredinom prošlog mjeseca nastupili u završnicama eurokupova, omogućilo tjedan dana odmora više.



Prvi gradski derbi u sezoni igrat će Inter i Milan u 4. kolu 17. ili 18. listopada, a zanimljivo je kako će se prvi susret aktualnog prvaka i doprvaka odigrati tek u 18. kolu sredinom siječnja sljedeće godine kada će Inter dočekati Juventus. To znači kako će se Juventus i Inter u Torinu sastati u pretposljednjem, 37. kolu sredinom svibnja, a taj bi dvoboj mogao izravno odlučivati o naslovu.

Komentari