Juventus pokušao ´ubrzati´ proces dobivanja talijanskog državljanstva za Suareza

Profimedia

Talijanski prvak Juventus poduzeo je mjere na višim razinama kako bi ubrzao proces dobivanja talijanskog državljanstva za urugvajskog napadača Luisa Suareza, objavili su u petak talijanski tužitelji koji su suspendirali četvoricu sveučilišnih dužnosnika zbog testa kojeg je pisao nogometaš.

Suarez, čija supruga ima talijansko podrijetlo, u rujnu je polagao test iz talijanskog na sveučilištu za strance u Perugii što je bilo neophodno za dobivanje talijanskog državljanstva i prelazak u talijanski klub.

Juventusu, koji se nadao da će ga dovesti iz Barcelone, trebalo je da on dobije talijansko državljanstvo kako bi izbjegao prekoračenje dopuštene kvote državljana koji ne dolaze s područja Europske unije, no u medijima su se pojavili napisi kako je Urugvajac na testu imao poseban tretman.

“Pojavile su se glasine da mu je otkriven sadržaj testa i da su mu napisani odgovori na pitanja kako bi se udovoljilo zahtjevima Juventusa”, navodi glavni tužitelj Raffaele Cantone.



Izvješće glavnog tužitelja također navodi da je vodstvo Juventusa “poduzelo mjere čak i na najvišoj razini da ubrza dobivanje talijanskog državljanstva za Suareza.”

Juventus nije komentirao optužbe, a sveučilište, čija su četvorica profesora suspendirana na osam mmjeseci, odbacuje sve optužbe.

Suarez (33) je obavio samo usmeni dio testa i dobio je srednju B1 kvalifkaciju potrebnu za dobivanje državljanstva za 15 minuta, izjavio je ispitivač nakon testa.

Suarez je na kraju potpisao sa španjolskim Atletico Madridom dok je Juventus doveo Španjolca Alvara Moratu

Komentari