Juranović: Moramo se okrenuti sebi i idemo na pobjedu protiv Portugala

Josip Juranović

Moramo se okrenuti sebi i idemo na pobjedu protiv Portugala, istaknuo je desni branič hrvatske reprezentacije Josip Juranović nakon poraza od Švedske 1-2 u Ligi nacija.

“Moramo se okrenuti sebi, a ne razmišljati o ishodu utakmice Francuza i Šveđana. Moramo biti maksimalno koncentrirani i pokušati pobijediti, pa što bude. Nećemo paničariti i vjerujem da će nam kapetan Luka Modrić sigurno imati nešto za reći prije utakmice, ohrabriti nas. U svakom slučaju, idemo na pobjedu”, izjavio je Juranović.

“Vatreni” su u Split sletjeli u nedjelju u ranim jutarnjim satima, oko 5.30, a u 15 sati su odradili trening u Omišu.

Francuska lagano svladala Portugal

Francuska je u subotu u Lisabonu svladala Portugal sa 1-0 i tako kolo prije kraja osigurala prvo mjesto. Hrvatska je izjednačena sa Švedskom u borbi za treću poziciju i ostanak u elitnom razredu Lige nacija, ali ovaj puta ne ovisimo samo o sebi. Portugalci i Francuzi u zadnjoj utakmici ne mogu promijeniti svoj položaj na ljestvici, a u utorak Hrvatska će u Splitu ugostiti Portugal, dok će Švedska gostovati u Saint-Denisu kod Francuske.



“Mi smo viceprvaci svijeta i protiv nas nitko ne igra opušteno, vidjeli smo to i tijekom utakmice sa Švedskom. Moramo biti oprezni i nastojati napraviti sve što je u našoj moći da pobijedimo Portugal”, dodao je Juranović, koji igra u varšavskoj Legiji.

Švedska je u subotnjoj utakmici Lige nacija preuzela kontrolu igre od samoga početka, dok su “vatreni” bili neprepoznatljivi i posve bezopasni u napadu.

 “U prvom poluvremenu nismo bili agresivni i čvrsti u duelu. Šveđani su imali previše prostora između naših linija i to trebamo popraviti protiv Portugala. Šveđani su dobra momčad, ali kad su naši najvažniji igrači na top razini malo tko nam može parirati”, rekao je Juranović i dodao: “Svim reprezentacijama je teško u razdoblju pandemije koronavirusa, ali nama je puno veći hendikep kada nam se ozlijede bitni igrači. Nadam se da ubuduće neće biti ozljeda i da će nas koronavirus poštedjeti”.

Komentari