Juniori Dinama očitali lekciju vršnjacima iz Londona, kakva najava spektakla na Maksimiru

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Juniori Dinama očitali su pravu nogometnu lekciju svojim vršnjacima iz Londona! Čak 4:2 pobjeda u Kranjčevićevoj, kakva najava spektakla na Maksimiru.

Kao i seniori, i mlada momčad nalazi se u grupi E UEFA-ine Lige prvaka mladih, a s njima su također Red Bull Salzburg i AC Milan. Prvu utakmicu Dinamo je uistinu sjajno odigrao, momčad Ivana Senzena briljirala je u svakom pogledu.

Već u 6. minuti Modri su poveli. Topić je loptu petom ostavio za Gubijana koji je odličnim šutom iskosa s 15-ak metara zakucao loptu u suprotni kut. Rukavina je zabio u 20. minuti za 2:0. Cvetko je povukao i proigrao Rukavinu na krilu, a ovak se krasno izborio s braničem i kod aut linije okrenuo oko lopte te ju zakucao u prvi kut za 2:0.

Kakva utakmica!
Chelsea je zabio u 28. minuti, Castledine je bio nepogrešiv. Samo šest minuta kasnije već je bilo 3:1. Rukavina je ovoga puta uposlio Krdžalića na lijevoj strani, a ovaj ušao u sredinu i s ruba šesnaesterca od stative zabio za 3:1.



U 48. minuti Modri su poveli 4:1, Topić je bio nepogrešiv. Castledine je na kraju zabio u 82. minuti za 4:2, konačan rezultat iz Kranjčevićeve.

Inače, već su se Dinamo i Chelsea jednom susreli u spomenutom natjecanju. Ždrijeb ih je u sezoni 2018./19. spojio u četvrtfinalu, kad su nakon boljeg ispucavanja jedanaesteraca londonski Plavi prošli dalje sa 6:4 (2:2 u regularnom vremenu).

Za Dinamo su tada igrale sad već neke etablirane zvijezde, poput Josipa Šutala, Joška Gvardiola koji danas igraju za seniorsku reprezentaciju, te Antonio Marin, Bartol Franjić koji su na raspolaganju Igoru Bišćanu u mlađim kategorijama.

Komentari