Junak Željko Musa zabio daleko najvažniji gol karijere i poručio: Domagoj je narodni heroj!

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon dva produžetka uspjela je pobijedili Norvešku 29:28 te nakon deset godina ući u finale Eura. Finale će se igrati u nedjelju u 16.30 sati.

Pivot hrvatske rukometne reprezentacije 34-godišnji Željko Musa, pogodio je najvažniji udarac u karijeri i osigurao plasman svoje reprezentacije u finale Europskog prvenstva nakon deset godina.

Bilo je napeto, neizvjesno, dramatično. Igrala su se čak dva produžetka, a Željko Musa u svom jedinom pokušaju udarca na suparnički gol bio je smiren. Defanzivac njemačkog Magdeburga tako je postao heroj, a nakon pobjede jasno je poručio.

“Moramo preuzeti odgovornost, nositi do kraja, sutra (op.a tek u nedjelju) spavamo s medaljom, ali nismo zadovoljni. Došli smo pobjeđivati svaku slijedeću utakmicu. A ta slijedeća je za zlato. Domagoj je narodni heroj, svaka mu čast, pod grčevima igrati 5-1 u obrani a onda i sudjelovati u napadu. Cijeloj momčadi treba skinuti kapu, to je bilo za Hrvatsku, navijače, za sve nas, sigurno je da nećemo stati na tome. Jedan veliki uspjeh”, jasno je rekao Musa odmah nakon utakmice,a piše Tportal.hr.



“Vjerojatno još nisam ni svjestan što se dogodilo. Jednostavno, cijela ekipa je vjerovala da ćemo pobijediti, mi smo znali da moramo, da su to naše minute, te ključne minute”, izjavio je hrvatski rukometni reprezentativac Željko Musa, strijelac pobjedničkog pogotka.

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska je svoja dva finala igrala na Eurima s Linom Červarom na klupi 2008. i 2010. godine.

Komentari