Jug na korak do Final Foura regionalne lige, Mladost u Beogradu bolja od domaćeg Partizana

Jug/Ivo Cagalj/PIXSELL

Vaterpolisti Juga u petak su ostvarili dvije pobjede i s maksimalnih devet bodova nalaze se na vrhu ljestvice skupine B kvalifikacijskog turnira za Final Four Regionalne vaterpolo lige kojem je domaćin Dubrovnik, a stopostotni učinak imaju i vaterpolisti zagrebačke Mladosti na turniru u Beogradu. 

Nakon što su u jutarnjem dijelu programa u svom Gružu svladali kotorski Primorac sa 13-4 (2-1, 2-1, 4-2, 5-0), vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su u večernjem dijelu bili još uvjerljiviji protiv Budve koju su nadigrali s 22-5 (5-2, 4-1, 6-2, 7-0). U tom dvoboju Danil Merkulov je s pet pogodaka predvodio strijelce Dubrovčana.

Jug će u subotu igrati protiv Radničkog koji nakon dvije utakmice ima stopostotan učinak, a momčad Vjeke Kobešćaka bi u slučaju pobjede kolo prije kraja osigurala nastup na završnom turniru.

Na dubrovačkom turniru sudjeluje i šibenski Solaris koji je u petak imao polovičan učinak. Šibenčani su prvo pobijedili Budvu s 11-9 (5-4, 3-0, 1-1, 2-4), a potom izgubili od Radničkog s 8-9 (4-1, 1-1, 0-5, 3-2). Roko Pelicarić je s pet pogodaka bio najbolji igrač Solarisa u prvom dvoboju, dok je u drugom Branimir Herceg bio najbolji strijelac s dva pogotka.



Za Solaris su protiv Radničkog kobne bile druga i treća četvrtina, kad su Šibenčani 15 minuta ostali bez pogotka pa je Radnički zaostatak od 1-5 pretvorio u vodstvo 7-5 uoči zadnjeg dijela utakmice.

Mladost bolja od Partizana

Mladost je u Beogradu bila bolja od domaćeg Partizana sa 20-9 (5-1, 4-1, 3-2, 8-5). ‘Žapci’ su pitanje pobjednika riješili već u prve dvije četvrtine iz kojih su ‘žapci’ izašli s prednošću 9-2. Četiri pogotka postigao je Franko Lazić, a po dvaput su strijelci bili Cosmin Radu, Marin Dašić, Luka Bukić, Konstantin Harkov i Josip Vrlić.

Splitski Jadran je u Beogradu s 12-5 (4-2, 3-2, 5-1, 0-2) nadigrao Šabac uz tri pogotka Rina Burića i Anđela Šetke.

Riječko Primorje EB je i drugu utakmicu zaredom izgubila u neizvjesnoj završnici, ponovno ispustivši prednost stvorenu u prvom poluvremenu. Crvena zvezda je slavila sa 12-11 (2-2, 3-5, 3-2, 4-2). Tin Brubnjak je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac Riječana.

U skupini A Crvena zvezda je vodeća sa sedam bodova iz tri nastupa, a Mladost je druga s maksimalnih šest bodova iz dvije utakmice. Splitski Jadran ima pet bodova iz dva nastupa, a riječko Primorje EB je bez bodova na petom mjestu.

Po dvije najbolje momčadi sa svakog turnira plasirat će se na Final Four kojem će domaćin biti Zagreb 26. i 27. ožujka.

Komentari