Juan Mata i Mauro Icardi potpisali za turskog velikana Galatasaray, dolazak argentinskog napadača izazvao euforiju

Facebook

Argentinski napadač Mauro Icardi (29) pridružio se Galatasarayu, a u redove turskog velikana stigao je i bivši španjolski reprezentativac Juan Mata (34).

Icardi je u istanbulski klub stigao na posudbu iz PSG-a, dok je Mata nakon osam godina napustio Manchester United potpisavši ugovor na dvije godine.

Turski mediji navode kako će Galatasaray pokrivati dio Icardijeve plaće u iznosu od 750.000 eura, dok će ostatak od šest milijuna eura plaćati PSG.

Icardijev dolazak izazvao je “ludnicu” među navijačima turskog velikana, više tisuća dočekalo je argentinskog napadača ovacijama u zrakoplovnoj luci.



– Želio bih zahvaliti navijačima što su priredili ovaj prekrasan doček. Bio je to nevjerojatan doček. Jako me se dojmilo što su pokazali takvu ljubav. Kada sam igrao za PSG, došao sam ovdje i zabio gol na ovom stadionu. Sada ću braniti boje Galatasaraya. Nadam se da ću nastaviti zabijati i dijeliti radost s navijačima, rekao je za klupsku stranicu Icardi kojem će ovo biti četvrti klub u seniorskoj karijeri nakon Sampdorije, Intera i PSG-a.

Za najuspješniji turski klub potpisao je i Mata koji bi trebao zarađivati 1.9 milijuna eura po sezoni.

– Uzbuđen sam i motiviran. Zahvalan sam što sam ovdje. Galatasaray je najuspješniji klub u Turskoj i jedva čekam boriti se pred našim navijačima, poručio je Mata koji je posljednjih osam godina igrao za United. Prije toga nosio je dres Chelsea i Valencije.

Ovoga ljeta za Galatasaray je potpisao i nizozemski napadač Dries Mertens koji je iz Napolija stigao bez odštete, i Lyon je stigao Leo Dubois, iz Porta Sergio Oliveira, a posudbu je stigao i Haris Seferović iz Benfice.

Galatasaray se trenutačno nalazi na sedmom mjestu turskog prvenstva s 10 bodova, tri manje od lidera Bešiktaša.

 

Komentari