Jozo Šimunović ponovno u HNL-u

Bivši nogometaš Dinama Jozo Šimunović novi je igrač HNK Gorice, za koju je potpisao ugovor do kraja sezone

“Jozo, dobro došao kući”, objavio je klub iz Velike Gorice na društvenim mrežama.

Dvadesetsedmogodišnji branič od prošlog je ljeta bez kluba nakon što je poslije pet godina igranja u Škotskoj otišao iz Celtica, koji ga je 2015. kupio od Dinama za 7,5 milijuna eura.

“Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno”, kazao je Šimunović za klupsku stranicu Gorice.



“Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa”, dodao je.

Šimunović je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a kasnije je odabrao nastupati za Bosnu i Hercegovinu, no nikad za nju nije zaigrao.

Komentari