Joško Gvardiol: ‘Lovren je bio usmjeren prema lopti, nijedan čovjek na svijetu nema oči na leđima’

Iako je najmlađi član reprezentacije, Joško Gvardiol u kratkom se razdoblju nametnuo kao starter Vatrenih.

Pritom je ostavio jako dobar dojam, pogotovo u utakmici protiv Češke.

“Naravno da nisam bio zadovoljan protiv Engleske, jer je rezultat bio negativan. Ne volim gledati individualnu izvedbu, više izvedbu momčadi i konačni rezultat. Volim biti samokritičan prema sebi, jer znamo što je realno, ništa ne treba preuveličavati. Protiv Engleske sam igrao na jako niskoj razini, ali bila mi je to prva utakmica od prve minute na velikom natjecanju, bio je prisutan veliki strah, ali s vremenom će to nestati.” kaže Joško, koji ističe dobro ozračje u momčadi.

“Kad se u klubu dogodi poraz, nije bajno i svi gledaju u pod, puni su negativne energije. Međutim, ovdje je sve drugačije, nema okretanja leđa pojedincima, svi su tu kao podrška. Kad si okružen takvim ljudima, ne bi trebalo biti problema za nadolazeće utakmice”, dodao je.



Joško je prokomentirao situaciju u kojoj je sudac dosudio jedanaesterac poslije zračnog duela Lovrena i Schicka.

“Kao lijevi bek nemam puno iskustava u skoku, ali nema ni govora o penalu. Iako puno stručnjaka tvrdi suprotno, u toj situaciji Lovren je bio usmjeren prema lopti. Nijedan čovjek na svijetu nema oči na leđima, Schicku je prokrvario nos, da nije, pitanje je bi li se uključio VAR i bi li došlo do te odluke.”

Kakav je dojam na tebe ostavila Škotska?

“Na europskom prvenstvu nema slabe momčadi. Ušli smo s takvim razmišljanjem kad je počelo. Može nam biti žao što nismo izvukli nešto više iz prve dvije utakmice, ali moramo dati sve od sebe da poginemo, izvučemo tri boda i nadamo se prolasku dalje.”

Joško je u juniorskoj Ligi prvaka igrao za Dinamo protiv Gilmoura koji je branio boje Chelseaja.

“Naravno da se sjećam te utakmice, to mi je najgori dan u životu. Imali smo 2:0 do osamdesete minute, a onda smo sve prokockali. Došli smo do penala, a onda su nas masakrirali izvedbom. Nisam mogao pretpostaviti tko će biti vrhunski igrač. Netko odskoči, netko ne. Nas je krasilo da smo igrali kao momčad i na osnovu toga postigli smo takav rezultat.”

Na pitanje koliko Hrvatskoj odgovara “otočki” tip nogometa, odgovara:

“Nogomet evoluira, mijenja se sustav igranja, ali ako imamo želju da nitko ne može biti bolji od nas, ako poginemo 90 minuta i damo maksimum, skupimo glave i znamo što nas čeka, ako budemo pametni, nadigrat ćemo ih”, prenosi HNS.

Komentari