Joshua: Zbog boksačke politike morat ću prepustiti neki od pojasa

Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO Britanac Anthony Joshua priznao je u razgovoru za Sky Sports kako će u 2020. godini možda morati prepustiti neki od pojasa prvaka.

Joshua trenutno drži četiri svjetska pojasa u teškoj kategoriji nakon što je početkom ovog mjeseca pobijedio Andyja Ruiza Jr., ali ima dva obavezna izazivača s kojima se mora suočiti sljedeće godine.

“Frustrirajuće je za prvaka, a vjerojatno ću ostati bez jednog pojasa. Mrzio bi ostati bez naslova, jer nije lako skupljati sve te pojaseve, stvarno je teško i zadržao sam ih toliko godina”, rekao je Joshua za Sky Sports .


“Međutim, možda ću morati ostati bez nekoga od njih zbog boksačke politike. Postoje stvari koje su izvan moje kontrole. Ako ga izgubim, znam da ću ga moći vratiti,” dodao je 30-godišnji Britanac.

Joshua još nije izabrao svog idućeg suparnika. Boksački svijet priželjkuje njegov okršaj protiv Tysona Furyja ili Deontayja Wildera, ali sve je izglednije kako će prvi napad na njegove titule dobiti IBF-ov izazivač za naslov Bugarin Kubrat Pulev ili WBO-ov obavezni izazivač Ukrajinac Oleksandr Usjk.


Komentari