Još se ne zna hoće li Shiffrin nastupiti na Snježnoj kraljici

Uoči nadolazećih utrka za trofej Snježne kraljice u Svjetskom skijaškom kupu, na konferenciji za medije održanoj putem online platforme Zoom govorile su hrvatske reprezentativke Leona Popović, Zrinka Ljutić i Andrea Komšić koje će predstavljati Hrvatsku na sljemenskoj ženskoj utrci.

– Želje su ostati u dobrom treningu, sada nam dolazi malo gušći raspored. Dosta je dobro što sam krenula u drugi dio s dobrim rezultatom, a najveća želja je ostati u dobroj formi pa neće izostati ni rezultati, izjavila je Leona Popović, kojoj će ovo biti šesti nastup.

– Dobro je dolaziti na utrku u Top 30 zbog vremenskih uvjeta. Ne moraš brinuti o stazi za razliku od onoga kad imaš startni broj 70 npr., startati u Top 30 je lakše, možeš se maksimalno posvetiti skijanju.

Popović je 14 puta osvajala bodove, no Sljeme nikako “da legne”.



– Nadam se da ću ovaj puta sve posložiti kako treba, dodala je Leona Popović.

 

 

 

 

Moderatorica konferencije, bivša hrvatska skijašica Ana Jelušić Black potom je razgovarala sa Zrinkom Ljutić.

– U veleslalomu sam uvijek bolja na treninzima, ali kada dođe do utrke, mislim da previše razmišljam o nekim stvarima i previše se izgubim. Mislim da sam konkurentnija u slalomu, rekla je Ljutić kojoj je ovo druga sezona u Svjetskom kupu.

– Naučila sam neke stvari prošle godine, vidim da je to proces koji traje i da ću se uvijek morati prilagođavati. Na treningu sam skijala stvarno dobro i na Europskom kupu, čini mi se da je više u glavi da je Svjetski kup nešto puno teže i zahjtevnije nego za što sam sposobna, iako znam da nije tako. Mislim da dosta dobro skijam slalom, da sam u dobroj formi i dat ću sve od sebe da ostvarim zadovoljavajući rezultat. Prvo bih htjeal ući u drugu vožnju, a onda da dobro odradim i drugi ‘lauf’, da možda uđem u 20, izjavila je Ljutić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za Andreu Komšić ovo će biti treći sljemenski nastup i još čeka svoje prve bodove u Svjetskom kupu.

– Naravno da se svake godine nadam. Utrka je drugačija jer je domaća, nažalost bez publike. Ključno mi je odvesti bez presinga i pristupiti utrci kao na treningu. Dužina daje najveću razliku između Sljemena i ostalih staza. Najbitniji je fokus od starta do cilja jer se u donjoj strmini može izgubiti jako puno, rekla je Komšić.

Sve zanima hoći li na Snježnoj kraljici nastupiti Amerikanka Mikaela Shiffrin koja je krajem prošle godine bila pozitivna na koronavirus, a moderatorica Ana Jelušić Black je izjavila kako još uvijek nema informacija o dolasku američke skijašice na Sljeme iako se svi tome nadaju.

Komentari