Još neviđen sastav vatrenih: Pogledajte kako izgleda dosad najveći Dalićev eksperiment

Nikola Vilic / CROPIX

Kako u Turskoj ima 21 igrača i trojicu vratara, izborniku je na raspolaganju puno opcija za kombiniranje. 

U srijedu u Turskoj izbornik Zlatko Dalić ponudit će B momčad koja će biti pojačana s ponekim igračem iz prvog plana. Pogotovo kasnije tijekom igre jer izbornici imaju pravo na šest zamjena pa će Dalić dati pola sata ili slično i nekima od nositelja Vatrenih.

Kako u Turskoj ima 21 igrača i trojicu vratara, na raspolaganju mu je dovoljno opcija za kombiniranje i tek treba posložiti prvu postavu.

Na golu će zacijelo biti Sluga, a plan je da tijekom igre uđe Grbić. Priliku će dobiti i Josip Juranović na desnom beku što će biti prvi Vatreni ikad koji je stigao iz poljske lige. Debitirat će Toma Bašić iz Bordeauxa, a barem koju minutu ponudit će i Marinu Pongračiću iz Wolfsburga za njegov premijerni nastup.



Pongračić je odigrao tek jednu minutu za klub nakon duge stanke i pitanje je koliko je spreman.

Hrvatska za Švedsku: Izabere li Dalić taktiku iz Maksimira, tada u momčad ulaze tek Sluga i Vida

Vatreni su protiv Švedske u Zagrebu igrali u rasporedu 4-4-2 s rombom u sredini. Početni je sastav bio: Livaković – Uremović, Lovren, Ćaleta-Car, Melnjak – Brozović – Modrić, Kovačić – Vlašić – Brekalo, Perišić. Ako bi Dalić izabrao istu taktiku vjerojatno će postava u subotu na uzvratu sa Švedskom u Solni biti vrlo slična.

Osim što bi na vratima trebao biti Sluga, a u obrani Vida na stoperu, budući da Lovrena nema zbog dva žuta kartona te Barišić možda na lijevom beku.

No, odluči li se igrati u formaciji 4-2-3-1 koja je dosad bila standardno prvi izbor Hrvatske, tada bi u napad mogao ući Budimir, a Kovačić bi izgubio mjesto. Teoretski postoji i opcija s Perišićem kao prvom špicom, pa nekim drugim na krilu…, piše Sportske.jutarnji.hr 

Komentari