Još jedna reprezentacija odlučila napustiti SP: Nemamo zdravih igrača za utakmice….

Twitter

Nakon što su u nedjelju otkazali utakmicu protiv Njemačke, Zelenortski Otoci su zbog novih slučajeva koronavirusa odlučili napustiti svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu.

Zelenortski Otoci su u nedjelju otkazali utakmicu protiv Njemačke zbog brojnih slučajeva koronavirusa u njihovoj ekipi, pa je utakmica registrirana rezultatom 10-0 za Njemačku.

Prema pravilima Međunarodne rukometne federacije (IHF), svaka reprezentacija mora imati minimalno deset zdravih igrača, kako bi se mogla natjecati. No, iz afričke reprezentacije su poručili kako nemaju dovoljan broj igrača i službeno su obavijestili IHF da se povlače s prvenstva.

“IHF je prihvatio njihovo povlačenje, štiteći zdravlje svih dionika uključenih u Svjetsko prvenstvo. Njihove će se utakmice računati rezultatom 10-0 za protivnike,” potvrdili su iz IHF-a.



Ova afrička reprezentacija je po prvi puta nastupila na svjetskim prvenstvima, a u premijernoj utakmici su izgubili od Mađarske (27-34).

Zelenortski Otoci su treća reprezentacija koja je otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu.

Češka je na zadnjem testiranju imala 12 zaraženih igrača, a pozitivan test imao je i izbornik Jan Filip, te njegov asistent Daniel Kubeš, pa su Česi otkazali nastup, a umjesto njih je uskočila Sjeverna Makedonija.

Nakon Češke od nastupa na SP-u je odustala i reprezentacija SAD, a njihovo mjesto zauzeli su Švicarci.

Komentari