JAKOBUŠIĆ: Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo i stojimo iza svojih navijača

Ante Čizmić/Cropix

U središtu Hrvatskog nogometnog saveza održan je sastanak predstavnika Hajduka, Dinama, HNS-a i MUP-a. Bilo je riječi o neredima koji su se prošle subote dogodili na autocesti A1. Konkretan rezultat trebao bi biti protokol o kojem se razgovaralo na sastanku, a u čijoj će izradi sudjelovati svi nogometni akteri, uključujući navijačke skupine.

Protokol zvuči kao suhoparna slova na papiru, ali hoće li u praksi spriječiti nerede kakvima smo svjedočili na odmorištu Desinec prošlog vikenda, saznat ćemo prilično brzo – jer bi se već 9. srpnja pod tim protokolom za navijače trebala u Zagrebu odigrati utakmica Superkupa između Dinama i Hajduka.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić jedini je stao pred kamere nakon sastanka, a još uvijek čekamo priopćenje HNS-a o detaljima razgovora. Izgrede huligana Jakobušić je nazvao izoliranim slučajevima, kako na Desincu tako i jučerašnji primjer kada je dio Armade bacao na Poljudu baklje u svečanu ložu. Zato je komentirao majice u kojima je Hajduk slavio osvajanje kupa – sloboda navijačima, ali i izjave Krešimira Antolića iz uprave Dinama, koji je rekao da Hajduk ne zna za europske standarde jer nije igrao u Europi 15 godina.

– Kao što ste vidjeli, nismo se oglašavali par dana. Jučer smo nakon finalne utakmice izašli s jasnom porukom, odnosno s majicama nakon proslave s natpisom “Sloboda navijačima”. Moram reći da se to ne odnosi na navijače koji izazivaju nerede i na bilo koji način sudjeluju u bilo kakvim nečasnim radnjama, za to postoje institucije. To se odnosi na one nepravedno privedene, nadam se da će se to na kraju utvrditi, odnosi se na onih 1600 navijača koji nisu mogli ući na stadion, na 73 tisuće naših navijača. bTo se odnosi na diskriminatorno ponašanje prema navijačima tijekom cijele sezone. Mi smo klub navijača, sportsko dioničko društvo i stojimo iza svojih navijača. U tom kontekstu odazvali smo se na ovaj sastanak HNS-a s ravnateljstvom policije, rekao je Jakobušić i nastavio:



– Izražavam žaljenje za sve koji su nastradali u zadnjim događanjima, odnosi se to i na 20-ak policajaca. Sreća je da nije nitko poginuo. U tom kontekstu možemo dalje raditi, inače ne znam koliko bi sve imalo smisla. Ključ je da će u izradu jednog protokola biti uključeni i navijači, pitat će ih se za sudjelovanje u izradi tog protokola. Prvi test će biti utakmica Superkupa Dinamo – Hajduk 9. srpnja u Zagrebu. Svi su pokazali volju i žečlju da se na nešto promijeni. Više ćete čuti u priooćenju HNS-a, rekao je prvi čovjek Hajduka.

Komentari