Izbornik Davis Cup reprezentacije: Doveo me Ivanišević, a Hrvatsku želim vratiti na svjetski tron

U novoj godini hrvatska Davis Cup reprezentacija tražit će nove puteve prema vrhu s novim izbornikom, splitskim stručnjakom Vedranom Martićem.

Iz vrućeg Dubaija na vruću izborničku klupu Davis Cup reprezentacije.

Razgovore s igračima je obavio pa je objasnio kako je došlo do poziva koji nije mogao odbiti.

“S Goranom sam stalno u kontaktu, viđamo se i kad su njega pitali da preuzme ovu funkciju izbornika, on i Ljubo nisu prihvatili, a onda je on bio jedan od tih koji je preporučio da bi to mogao biti ja”, rekao je novi izbornik Davis Cup reprezentacije Vedran Martić.



Upravo taj način izbora kapetana reprezentacije bila je goruća tema. Prije Madrida Borna Ćorić je bio jasan, igrači biraju izbornika.

“Dobro, to je sada malo rečeno da igrači smijenjuju, ali sigurno je da je izbornik taj koji mora imati dobar odnos s igračima. Mora pratiti njihove nastupe na turnirima van reprezentativnih obaveza i onda ako ti odnosi nisu dobri, teško je obavljati taj posao”, rekao je Martić.

I upravo je to onaj zadnji saziv reprezentacije i vrh teniskog saveza najviše zamjerio Željku Krajanu u protekloj godini.

“Naravno, pratit ću nastupe i naših igrača koji sada počinju po turnirima. Imamo i ATP Cup gdje nastupa i naša reprezentacija, praktično, i Doha je prvi turnir, a onda ide Australian Open i tamo ću pratiti nastupe naših reprezentativaca, a naravno pratit ću i Indijce, pokušat ću i njih pogledati i njihove potencijalne igrače koji će nastupiti protiv nas, pratit ću njihovu formu”, objasnio je Martić.

Hrvatska prvo mora tražiti kvalifikacije protiv Indije

Naravno, Hrvatska će put do finalnog tjedna tražiti kroz kvalifikacije protiv Indije u ožujku. Martić se skautinga ozbiljno prihvatio jer je na novu poziciju došao s ambicijama povratka Hrvatske na svjetski tron.

“Ispred nas je sad prvi meč protiv Indije, kvalifikacijski. To je najvažnije prvo da se kvalificiramo na završni turnir u Madridu, a naravno ako igramo kompletni i ako su svi zdravi i u formi, da možemo pobijediti bilo koga”, objasnio je.

I tu će najveći upitnik biti Marin Čilić. Nakon ne baš sjajne sezone pa ozljede zbog koje je propustio nastup za Hrvatsku, u teniskim kuloarima počelo se govoriti kako Marin neće nastupiti za reprezentaciju. Martić iz Splita šalje ohrabrujuću vijest.

“Marin, ja mislim da će igrati prvi susret sigurno, kako sad stvari stoje, nadam se da će biti zdrav. A naravno, mi svi znamo koliku kvalitetu ima Marin Čilić i kakve je on rezultate dosad ostvarivao i samo je pitanje vremena da se on vrati na mjesto koje mu pripada”, kazao je Martić.

Smanjit će obaveze i Hačanovu

No bez obzira na Čilićevo stanje, Martić će nastaviti pomlađivanje, a vrata reprezentacije neće biti zatvorena ni za koga pa su tako poziv dobili i Ivo Karlović te Viktor Galović.

“Mi imamo tu Čilića, Ćorića koji su udarni igrači. naravno da iza dolaze mladi igrači. Gojo je sada nastupio u Madridu. Serdarušić sigurno, dolazi mladi Ajduković. To su igrači koji se trenutno nameću. U parovima imamo četiri igrača koji su u među 30 na svijetu”, rekao je izbornik.

Koliko je velika Martićeva želja, najbolje govori i njegova odluka da smanji obaveze prema jednom od najpotentnijih mladih igrača, Karenu Hačanovu koji je trenutno 17. na ATP svjetskoj listi.

“S Hačanovim sam radio. Kroz posljednje dvije godine sam bio na dosta turnira sa njim, ali ove godine to smanjujem i neću puno više putovati sa njim tako da to neće biti smetnja obavezama izbornika”, zaključio je izbornik.

Ovim riječima trebali bi biti zadovoljni i hrvatski tenisači. Martić ima golemo iskustvo u vrhu svjetskog tenisa, a nakon godina rada u inozemstvu, i veliku želju da nešto vrati Hrvatskoj, pišu Vijesti.hr.

Komentari