Izbornik Dalić otkrio tko će braniti na Poljudu

profimedia

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je zacrtano i uvjerljivom pobjedom nad Maltom (7-1) osigurala meč-loptu u nedjelju protiv Rusije na Poljudu, a izbornik Zlatko Dalić nije poslije utakmice krio zadovoljstvo izvedbom svojih igrača.

“Čestitke dečkima na pristupu i angažmanu tijekom cijele utakmice, najvažnije je bilo utakmicu protiv Malte shvatiti jako ozbiljno. Tako je i bilo, igrači su dali svoj maksimum, što je rezultiralo uvjerljivom pobjedom. Najvažnija su tri boda, dobili smo ono što smo htjeli, pobjedu protiv Malte i veliku utakmicu u Splitu”, rekao je Zlatko Dalić na konferenciji za medije, koji je na Malti među vratnicama priliku od prve minute dao Ivi Grbiću.

“Rekli smo da će protiv Malte igrati oni igrači koji su u najboljoj formi, a Grbić je u ovom trenutku u boljoj formi nego Livaković. Dominik nije izgubio svoje mjesto, on je i dalje vratar broj jedan u hrvatskoj reprezentaciji, ali odlučili smo da brani Grbić. To je odluka iza koje smo svi stali, Grbić ima našu veliku podršku i on će braniti i u Splitu. I još nešto, igrači koji su ulazili u igru itekako su doprinijeli konačnom rezultatu i zbog njih nismo posustali ni sekunde”, kazao je.

Daliću je uvjerljivo izdanje momčadi omogućilo odmoriti neke najvažnije igrače.



“Već smo na poluvremenu zamijenili Brozovića, koji u Interu već sedam ili osam utakmica igra u ritmu srijeda – nedjelja, a imao je i žuti karton. Planski smo mijenjali Modrića, Perišića i Kramarića, poslije i Pašalića. Da smo mogli, odmorili bismo i više igrača, žao mi je što nismo mogli uvesti Sučića i Stanišića, ali odmarali smo one kojima je to bilo najpotrebnije. Dobro je da je Juranović odigrao cijelu utakmicu jer u Celticu igra lijevog beka, Majer je puno bolje odigrao kad je prešao u sredinu, a Vlašić je dobio minutažu da se vrati poslije razdoblja neigranja i netreniranja. Na kraju smo ispunili sve ono što smo planirali. Dobro smo analizirali igru Maltežana, znali smo da puno igraju s vratarom, pripremili smo se na to i uspjeli postići nekoliko golova na takav način. Bili smo superiorni, dominantni i autoritativni”, naglasio je Dalić.

Golijada Vatrenih na Malti prava je uvertira za uzavrelu atmosferu na Poljudu.

“Svi mi živimo za takve utakmice, takva se atmosfera doživi jednom ili dvaput u karijeri. Bez obzira na to što svi naši igrači igraju u velikim klubovima, sasvim drukčije je kad igraju u reprezentaciji. To je ponos, strast, emocija i domoljublje. To je nešto što nema cijenu. Moramo se dobro pripremiti za utakmicu s Rusijom da ne izgorimo u svemu tome. Međutim, utakmice protiv Mađarske i Slovenije pokazale su da igramo još bolje u takvom ozračju. Da Poljud može primiti sto tisuća navijača, vjerujem da bi ih u nedjelju toliko bilo u Splitu”, kazao je izbornik.

Izbornik Vatrenih uoči dvoboja s Maltom nije želio spominjati dvoboj s Rusima, sad se konačno može u potpunosti okrenuti velikom poljudskom dvoboju za prvo mjesto u skupini i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Kataru.

“Ne bi bilo dobro da sam govorio o Rusima prije Malte, bilo bi to naivno od mene. Međutim, sad možemo zaboraviti Maltu i okrenuti se Rusiji. Riječ je momčadi koja ima kvalitetu i koja je pobijedila zadnjih pet utakmica, iako protiv Slovačke i Slovenije nisu bili bolji protivnik. Iskreno, očekivao sam da će Rusi negdje kiksati i zato i jesam spominjao da će nam za plasman u Katar trebati 21 bod. Međutim, nisu kiksali i došla je ta zadnja utakmica. Možda je i bolje da nam nije dovoljan bod za plasman jer bi priprema bila sasvim drukčija. Rusija ima novog izbornika, koji je donio novu energiju i promijenio momčad, dao priliku dobrim mladim igračima. Znamo što nas čeka i kako se pripremiti da dobijemo Rusiju. Ako budemo igrali kao na zadnjih šest utakmica, ne sumnjam u naš trijumf”, zaključio je Dalić.

Komentari