Izbornik Dalić otkrio što se krije iza uspona Ante Rebića: Igrao na pogrešnoj poziciji, sada je nezaustavljiv

José Juan Vázquez / Twitter

Ante Rebić očarao je nogometnu publiku svojim nastupima u posljednje vrijeme. U dresu Milana upisao je pet pogodaka uz jednu asistenciju. Iako je prema medijskim pisanjima bio već na izlaznim vratima San Sira, hrvatski reprezentativac nametnuo se u prvi plan.

U ožujku će, to je sada službeno, reprezentacija put Dohe na jedan vrlo jaki pripremni turnir gdje će se sučeliti sa Švicarskom i Portugalom. Zadrži li Ante Rebić trenutnu razinu forme, nije nemoguće da se i tamo barem jednom upiše u strijelce. Sada kad je opet onaj stari, izbornik Zlatko Dalić komentirao je Rebićevu uzlaznu putanju.

“Nisam iznenađen njegovim posljednjim nastupima jer savršeno poznajem njegove kvalitete. Bio sam zadivljen i prije, kad nije igrao. Međutim, razumio sam početne poteškoće. Nova liga, novi klub, nove navike i uvijek je potrebno razdoblje prilagodbe”, komentirao je izbornik.

“Puno mu znači Ibrahimović. Ibra privlači pozornost protivničkih igrača i ostavlja prostor Rebiću, koji se zna kretati i to iskoristiti. Pokazao je to kroz posljednjih pet golova koje je zabio. Najvažnije je da ostane igrati na svojoj poziciji i sve će biti u redu”, rekao je Dalić.



“Pored svega toga, uočio sam da je Rebić jedno vrijeme igrao na pogrešnoj poziciji. On nije klasični napadač, nego najbolje djeluje s krila. Ante je igrač kojem je potrebno povjerenje svih i sad ga konačno ima od trenera, suigrača i navijača. Može praviti razliku u Serie A i to danas čini. Ima snagu, brz je i kada je u formi, nitko ga ne može zaustaviti”, zaključio je izbornik, a prenose Sportske novosti.

Komentari