Izbornik Dalić: Opet smo izgubili, ali nismo zaslužili

Srdjan Vrancic / CROPIX

Niti “treća sreća” nije pomogla hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji da, otkako je vodi Zlatko Dalić, pobijedi Francusku. Nakon moskovskih 4-2, pa pariških 4-2, ovoga puta bilo je 2-1 za svjetske prvake u susretu igranom u Zagrebu.

Dalić je priželjkivao bilo kakvu pobjedu protiv “Tricolora” kako bi im uzvratili za poraz u finalu SP-a u Moskvi, te nedavni u Ligi nacija, međutim niti ovoga puta nije išlo. Ponovo smo bili blizu, ali je ponovo pobjeda otišla na francusku stranu.

“Kapa dolje dečkima, posebno u drugom poluvremenu. Opet smo izgubili, ali nismo zaslužili,” kazao je Dalić.

“Nismo igrali protiv bilo koga, oni su svjetski prvaci i kažnjavaju svaku pogrešku. Protiv ovakve ekipe ne možeš napraviti pogreške. Šveđani te ne kazne, ali Francuzi te kazne,” dodao je.



Istaknuo je kako nije zadovoljan otvaranjem utakmice.

“Loše smo počeli, prvih 15 minuta nismo stajali kako treba i mogli smo primiti još koji pogodak,” kazao je.

Osvrnuo se i na tvrdnje kako je Vida kriv za oba gola.

“Nisam pogriješio što je Vida igrao, on je naš standardni stoper. Malo bolje pogledajte snimku za drugi gol, on nije kriv. Svi smo krivi, greška je bilo na sve strane. Nije kriva samo zadnja četvorka. Golove primamo kao na traci, to je oni što me zabrinjava. Moramo raditi,” kazao je.

Dalić je istaknuo kako do konca Lige nacija imamo još tri utakmice nakon kojih želi imati jasnu situaciju za sastav koji će krenuti u kvalifikacije za SP.

“Imamo još tri utakmice. U ožujku kreću kvalifikacije za SP i ja želim do konca studenog imati jasnu situaciju. Hrvatska slaže novu reprezentaciju i ovo što mi pokazujemo je dobro. Imamo budućnost, imamo igrače koji dolaze. Žao mi je što nismo osvojili barem bod.”

Naglasio je kako igrači koji neće igrati u svojim klubovima ne mogu očekivati poziv.

“Igrači ako ne igraju ne mogu očekivati pozive, posebni nakon što se pojavilo nekoliko mladih igrača. Bit će borba. Sada se pojavio širi krug igrača,” poručio je.

Hrvatska je ovaj mini ciklus završila s dvije pobjede (Švicarska, Švedska) i porazom od Francuske.

“Mogu biti zadovoljan, u odnosu na rujan digli smo se u svim segmentima. Dobili smo Švicarsku, a tom smo pobjedom osigurali status nositelja u kvalifikacijama za SP. Dobili smo i Švedsku, direktnog konkurenta za ostanak u skupini. Zadovoljan sam i našim nastupom protiv Francuske, posebno u drugom dijelu,” zaključio je izbornik.

Komentari