IVANUŠEC: Cijela naša obitelj uvijek je bila za Dinamo

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nogometaši Dinama nalaze se na pripremama u Sloveniji gdje će odigrati i dvije pripremne utakmice, danas protiv Shkendije te 1. srpnja protiv Spartak Trnave.

Najmlađi strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od ključnih igrača Dinama Luka Ivanušec dao je intervju za klupsku stranicu.

– Cijela naša obitelj uvijek je bila za Dinamo. Baka nije znala ništa o nogometu, ali je uvijek kada je nešto bilo na TV-u pitala ‘Je li to Dinamo igra?’. Tako da sam oduvijek za Dinamo, ovo mi je bio san, igrati ovdje.

Ivanušecu su ovo sedme pripreme s Dinamom, u njih je ušao kao najskuplji igrač Modrih prema Transfermarktu.



– Ne stvara mi to nikakav pritisak, to je samo napisana cijena na papiru. Drago mi je da je zbog toga, ali u nogometu je uvijek tako – danas jesi, sutra nisi, svaki dan je novo dokazivanje i tako to treba gledati, a ne što je netko napisao.

Iako je u prošloj sezoni odigrao dosta utakmica, iz ritma ga je izbacila ozljeda trbušnog zida.

– Nažalost, izgubio sam dva mjesesca zbog toga, ali sada je situacija odlična. Otišao sam na operaciju i sve je dobro prošlo.

O treneru Čačiću

– Veliki gospodin, uvijek miran, uvijek zna što treba reći i uvijek zna smiriti situaciju. Sve najbolje o njemu.

O Ljubičiću, Drmiću i Šutalu koji su pojačali redove Modrih

– Drmić i Ljubičić su se odlično uklopili, a što se tiče Šutala on još uvijek ne trenira zbog manjih problema, ali vjerujem da će takav igrač koji je bio u Atalanti biti prevaga u Dinamu.

Ima li prostora za napredk?

– Kod svakog igrača postoji prostor za napredak, nikad ne možeš naučiti sve, uvijek ima prostora za napredak, vidi se to i po statistici, po broju golova, asistencijama koje bih volio da ih bude više.

U sljedećoj sezoni dosta je izazova – sve počinje Superkupom protiv Hajduka 9. srpnja, zatim kvalifikacije za Ligu prvaka, HNL, domaći Kup…

– Dosta je izazova, ali tu ima puno kvalitetnih igrača, konkurencija se povećala, svlačionica je puna tako da imamo veliki kadar da možemo to sve izgurati i siguran sam da hoćemo na najbolji mogući način.

U kolovozu je tri godine otkako je došao u Dinamo. Bilo je raznih trenutaka, a jedan od najljepših je matematička potvrda naslova na Šubićevcu.

– Predivan je doživljaj kad je bilo tako tijesno, navijači su stali iza nas, pogotovo na tom Šubićevcu, kad su ušli u teren, stvarno je predivan osjećaj proživjeti to sa svojim navijačima i ovim putem im zahvaljujem, sigurno su nam pomogli da osvojimo tu titulu.

Komentari