Ivana Habazin poražena u prvom kolu velter kategorije

Bad Left Hook / Twitter

Na olimpijskim kvalifikacijama u Londonu hrvatska boksačica Ivana Habazin u nedjelju je poražena u prvom kolu velter kategorije (69kg) od Francuskinje Emilije Sonvico sa 1-4.

Ivana Habazin, koja je aktivna i u profesionalnom boksu, prije dva mjeseca je u Atlantic Cityju boksala je za naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji, ali je poražena od braniteljice naslova Amerikanke Claresse Shields.

U nedjelju su još nastupili Luka Plantić i Toni Filipi. Teškaš Toni Filipi također je ispao u prvom kolu, izgubivši podijeljenom odlukom sudaca (2-3) od Ukrajinca Serhija Horškova. Zadranin je izgubio prve dvije runde, a u zadnjoj krenuo po nokaut, no nije uspio.

U poluteškoj kategoriji (81 kg) Luka Plantić prošao je prvo kolo olimpijskih kvalifikacija u Londonu. Zagrepčanin Plantić (23) je podijeljenom odlukom sudaca (3-2) pobijedio Austrijanca Umara Džambekova, četvrtoga nositetelja turnira. Plantić je bivši juniorski viceprvak svijeta i prvak Europe, a trebaju mu još dvije pobjede u Londonu za kvalifikaciju na OI u Tokiju. U sljedećem kolu Plantić za dva dana ide na Armenca Gora Nersesyana, brončanog sa posljednjeg Europskog prvenstva, koji je sudačkim prekidom u 1. kolu svladao Čeha Karela Holejšeka.


Od hrvatskih predstavnika u Londonu još je u natjecanju Marko Zeljko (69kg), Mladen Sobjeslavski (75kg), Marko Milun (+91kg), Nikolina Ćaćić (57kg) i Marija Malenica (60kg). U ponedjeljak u velteru (69 kg) Marko Zeljko borit će se protiv Bjelorusa Aleksandra Radzionova, a u srednjoj kategoriji (75 kg) Mladen Sobjeslavski ide na Finca Muhammad Abdilrasoona.

Komentari