Ivana Habazin izgubila u meču karijere: Shields ispisala povijest boksa

RTL

Hrvatska boksačica Ivana Habazin poražena je u noći s petka na subotu u borbi za naslov svjetske prvakinje u supervelter kategoriji, bolja od nje je u meču koji je održao u Atlantic Cityju bila braniteljica naslova Amerikanka Claressa Shields koja je pobijedila jednoglasnom odlukom nakon 10 rundi i 20 minuta borbe.

“Naravno da sam razočarana. Nije to bila moja večer. Imali smo plan, ali ga nisam ostvarila. Čestitam Claressi. Nemam što reći. Vratit ću se”, rekla je poslije meča Habazin.

Za Shields je ovo deseta pobjeda u deset borbi dok je za Habazin ovo četvrti poraz u 24 borbe.

U prve tri runde hrvatska se boksačica dobro držala, pokušavala je ugroziti Amerikanku, ali od četvrte runde Shields počinje jače i preciznije udarati. U petoj rundi američka boksačica potpuno dominira, a u šestoj je Habazin bila u nokdaunu nakon serije udaraca u tijelo.



Habazin je u problemima bila i u završnici devete runde nakon jednog udarca u tijelo, no i tada se izvukla. U posljednjoj rundi Amerikanka je mirno privela kraju borbu u kojoj joj hrvatska tenisačica nijednom nije ozbiljnije zaprijetila.

Ova se borba trebala održati u listopadu, ali je tada odgođena jer je brat američke boksačice napao i nokautirao trenera Ivane Habazin Alija Bashira.

Habazin i Shields prošle vagu; Habazin: Shields je nasilnica i sramota za ženski boks

Komentari