Ivan Leko srušio Josea Mourinha

Belgijski nogometni prvoligaš Royal Antwerp, kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Leko, priredio je iznenađenje pobijedivši u susretu 2. kola J skupine Europske lige Tottenham sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je izraelski veznjak Lior Refaelov u 29. minuti.

“Spursi” su posebno loše odigrali u prvom poluvremenu, a koliko je Jose Mourinho bio ljut pokazuje i podatak da je već u poluvremenu napravio četiri izmjene ostavivši u svlačionici Lo Celsa, Dele Allija, Bergwijna i Carlosa Viniciusa, a u 58. minuti i Garetha Balea.

Međutim, niti promjene nisu pomogle londonskom sastavu koji je upisao prvi poraz u skupini, dok je Lekina momčad zabilježila i drugu pobjedu.



Leko je Antwerp preuzeo u svibnju ove godine, a trenutačno vode i u belgijskom prvenstvu sa 20 bodova, bod više od Club Bruggea i Sportinga Charleroia.

U drugom susretu iz ove skupine LASK je pobijedio Ludogorec sa 4-3. Austrijanci su vodili 4-1, ali su u zadnjih 15 minuta spašavali pobjedu.

Milan je u skupini H pobijedio prašku Spartu sa 3-0, dok su Lille i Celtic odigrali 2-2.

Drugu pobjedu “Rossonerima” donijeli su Brahim Díaz (24), Rafael Leao (57) i Diogo Dalot (66), dok je Zlatan Ibrahimović u 36. minuti promašio jedanaesterac. Ante Rebić nije nastupio za Milan.

U drugom susretu Lille i Celtic su odigrali 2-2, a domaćin je uspio izjednačiti postigavši dva gola u zadnjih 20 minuta.

Elyounoussi je zabio oba gola za škotski sastav (28,  32), dok su strijelci za Lille bili Celik (67) i Ikone (75). Lille je u 41. minuti imao i kazneni udarac, ali David nije bio precizan.

Domagoj Bradarić je igrao cijeli susret za Lille. Na ljestvici vodi Milan sa šest bodova, dok Lille ima četiri.

Leicester City je u Ateni porazio AEK sa 2-1 upisavši i drugu pobjedu.

Vardy (18-11m) i Choudhury (39) su zabili za Engleze, a Tanković (48) za domaćine. Marko Livaja je za AEK igrao prvo poluvrijeme.

U drugom susretu Braga je na gostovanju pobijedila Zorju Lugansk sa 2-1, pa nakon dva kola ima šest bodova kao i Leicester City.

Hoffenheim je lako stigao do bodova u Belgiji pobijedivši Gent sa 4-1.

Za njemački sastav kojem je to druga pobjeda u skupini, nije nastupio Andrej Kramarić, a strijelci su bili Belfodil (35-11m), Grillitsch (52), Gaćinović (73) i Dabour (90+3), a za domaćine zabio je Kleindienst (90+2).

U drugom susretu Crvena zvezda je sa 5-1 pobijedila Slovan Liberec.

Komentari