‘ISPISALI SMO POVIJEST’ Klopp se slomio pred kamerama, Lovren slavio sa Salahom i ekipom: Liverpool osvojio titulu nakon 30 godina

BBC Sport / Twitter

Chelsea je svladao Manchester City sa 2-1 (1-0) u posljednjoj utakmici 31. kola Premier lige, čime je Liverpool sedam kola prije kraja osigurao svoj 19. naslov engleskog prvaka, a prvi nakon 30 godina čekanja.

Liverpool je sa 86 bodova ostao 23 boda ispred branitelja naslova Manchester Cityja, čime je i teoretski osigurao svoj prvi naslov prvaka otkako je osnovana Premier liga (1992.). ‘Crveni’ su posljednji naslov osvojili davne 1990. godine, a od tada su pet puta završavali prvenstvenu utrku na drugom mjestu.

Najbliže su naslovu bili prošle sezone, kad su pod vodstvom sadašnjeg trenera Juergena Kloppa ostali bez trofeja, iako su skupili čak 97 bodova, samo jedan manje od Guardiolinog Cityja. Ni godinu dana poslije, Liverpool se vratio još snažniji te je nakon prošlogodišnjeg osvajanja Lige prvaka, konačno osvojio i taj dugo očekivani trofej u domaćem prvenstvu.

‘Ispisali smo povijest’

Neposredno nakon susreta intervju je za program Sky Sportsa dao Klopp kojeg su potpuno savladale emocije. Slavni Nijemac jedva se suzdržavao da ne pusti suzu.



“Ovo je nevjerojatno i više nego li sam sanjao. Fascinantan je osjećaj biti prvak s ovim klubom. Kenny (Dalglish), ovo je i za tebe, ovo je i za Stevieja (Gerrarda), ovo je za sve vas”, rekao je Klopp u program Sky Sportsa.

“Ovo je za vas, ovo je nevjerojatno. Proslavite to u kući ili ispred nje. Ovo je zaista užitak. Ispisali smo povijest, naš djelić povijesti. Imamo divan miks igrača, sve su redom pobjednici. Tako je teško bilo osvojiti ovo natjecanje”, rekao je Kolpp, čija je momčad naslov osigurala sedam kola prije kraja prvenstva.

“Ovo je veliki trenutak i potpuno su me preplavile emocije. Nisam imao pojma da ću se ovako osjećati”, rekao je za kraj.

Nekoliko igrača Liverpoola predvođena Virgilom van Dijkom zajednički je gledala derbi Chelseaja i Manchester Cityja nakon koje su ‘Redsi’ osigurali naslov. Mohamed Salah podijelio je nakon susreta fotografiju zajedničkog slavlja u društvu suigrača među kojima je bio i naš Dejan Lovren. Lovren je na svom Twitteru podijelio oduševljenje s navijačima uz riječi: Ostvario nam se san!

Chelsea osigurao slavlje Redsima

Slavlje navijačima Liverpoola već sedam kola prije kraja i direktnog obračuna s Manchester Cityjem omogućio je Chelsea koji je prema 16. pobjedi u sezoni pred praznim tribinama Stamford Bridgea krenuo u 36. minuti, kad je Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulisic iskoristio neodlučnost dvojice posljednjih igrača u obrani Manchester Cityja, oteo im loptu te sprint preko pola terena završio preciznim udarcem u donji lijevi kut gostujućih vrata.

U drugom poluvremenu City je umalo u dvije minute došao do velikog preokreta. Kevin De Bruyne je u 55. minuti sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa 25 metara izjednačio na 1-1, a samo dvije minute poslije je Raheem Sterling u kontranapadu pogodio vratnicu.

Pogodak odluke pao je u 78. minuti, nakon što je dosuđen kazneni udarac za Chelsea, a Fernandinho isključen jer je namjerno igrao rukom kako bi spriječio pogodak. Precizan s bijele točke bio je Willian.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić je za Chelsea igrao od 73. minute, kad je zamijenio Barkleyja.

Chelsea je sa 54 boda ostao na četvrtom mjestu s pet bodova prednosti pred Manchester Unitedom u borbi za Ligu prvaka. Manchester City je ostao na 63 boda, čak 23 manje od novog prvaka Liverpoola. Treći je Leicester sa 55 bodova.

Arsenal slavio protiv ‘Svetaca’

Nogometaši Arsenala došli su do 10. ovosezonske pobjede u Premier ligi, svladavši kao gosti Southampton sa 2-0 (1-0). Vodeći pogodak u 20. minuti postigao je Edward Nketiah iskoristivši pogrešku domaćeg vratara McCarthyja. Nketiah je presjekao njegov pokušaj dodavanja suigraču i ušetao se s loptom u gol. Na drugi pogodak trebalo je čekati do 87. minute, kad je McCarthy kratko odbio loptu nakon udarca Lacazettea, a na odbijanac je natrčao Willock i poslao je u mrežu.

U drugom dvoboju Burnley je okrunio svoju nadmoć protiv Watforda u 73. minuti, kad je Rodriguez donio minimalnu pobjedu svojoj momčadi.

Arsenal je sa 43 boda na devetom mjestu, a Burnley je s bodom manje na 11. poziciji. Southampton je 14. sa 37 bodova, a Watfordu, koji je sa 28 bodova na 16. mjestu slijedi grčevita borba za opstanak.

Komentari