I POSLIJE BJELICE, BJELICA Jovićević: Nećemo skretati s Nenadovog puta

HRT

Novi trener Dinama Igor Jovićević razgovarao je s HRT-om. Istaknuo je da nema razloga za velike promjene.

Kakav je osjećaj preuzeti Dinamo u ovim čudnim okolnostima?

Osjećam zadovoljstvo, ali i odgovornost funkcije trenera najvećeg kluba u Hrvatskoj, posebno nakon nekih situacija koje su se desile i spletom okolnosti sad stojim pred vama. Volio bih da je to išlo jednim prirodnijim putem, ali eto, život piše različite romane, treba prihvatiti situacije. U ovom trenutku klub je izabrao mene kao trenera prve momčadi i nadam se da ću opravdati povjerenje.

Kakav je osjećaj preuzeti klub nakon superuspješnog Nenada Bjelice?



Želim pohvaliti Bjelicu i njegove igrače, s kojima ću se sad ja suočiti u svlačionici. Dizao nas je sa sjedala kao navijače, u zadnje dvije godine osjetili smo jednu fenomenalnu atmosferu, rezultate kakvi dugo nisu bili prisutni u Dinamu. Na tome mu moramo biti zahvalni i ne smijemo mu to zaboraviti. To zadovoljstvo prenosio sam svakodnevno i na B momčad. Bole dlanovi koliko smo pljeska dali prvoj momčadi. Oni su nam bili nekakav moralni parametar kako treba izgledati momčad, jer momčad je uvijek jača od pojedinca. Sinergija igrača i navijača bila je na visokom nivou i rezultati nisu mogli izostati. U zadnje dvije godine fenomenalni rezultati, moram priznati da uskačem u vruću stolicu, uvijek će biti usporedbe s trenerom koji je te rezultate ostvarivao, svjestan sam težine zadatka, ali ne bojim se, ne bojim se jer vjerujem u sebe i svoj stručni stožer i igrače i vjerujem da ćemo nastaviti Bjeličinim putem.

Koji su prvi potezi?

Dosta je sve u zraku, u četvrtak imamo odgovor Grada Zagreba hoćemo li dobiti zeleno svjetlo za barem neke individualne treninge. To zasad nemamo, za razliku od Gorice i Osijeka. Imamo veliku želju za kolektivnim treninzima.

Hoće li puno mijenjati?

Svjestan sam da sam ovdje spletom okolnosti. Nisam došao jer je Bjeličin rezultat bio negativan, korona je učinila svoje, nasljeđujem trenera koji je fenomenalno vodio klub. Nemam pravo puno mijenjati, jer ono kako je Bjelica radio je nešto fenomenalno. Unijet ću neke nove taktičke ideje, ali bez neke revolucije, bit će to neki prirodan put, vjerujem da možemo biti još bolji.

Planira li uvoditi u prvi sastav mlade igrače iz momčadi koju je osobno vodio?

Dinamo je prepoznatljiv po tome da mladi talenti dolaze u prvu momčad, afirmiraju se i onda se prodaju. Tako je otkad znam za sebe i na tome ćemo inzistirati. Sigurno da mladi igrač neće dobiti šansu bez zasluge, treba biti kvalitetan i dovoljno jak da zasluži šansu. Uvijek je lakše uz starije igrače, uz Ademija, Petkovića, Oršića, lakše nego da odjednom staviš četiri ili pet mladih igrača i staviš im preveliki teret.

Svi su pristali na manje plaće.

Situacija nije ugodna, ovo je nešto s čime se prvi put suočavamo i moramo biti socijalno osjetljivi. Nogomet kao najljepša sporedna stvar na svijetu zaista je pao u drugi plan, ali ovo je naš posao. Nije idealno, ali ne možeš birati uvjete i vrijeme.

Promjena će ipak biti?

Gajim svoj trenerski stil, volim imati loptu, manipulirati s protivnikom, izvlačiti ga, napadati rupe, igrati se s prostorom i vremenom. Sve su to dijelovi moje ideje. Momčad je pobjeđivala i radila fenomenalne stvari, ne mislim raditi revolucije i odmah nametati svoje ideje, treba nastaviti pobjednički put koji su imali, s nekim malim korekcijama.

Igor Jovićević je prije 10-ak dana ostao bez oca, Dinamove klupske legende.

Zaista su mi pomiješane emocije. Jučer je bio emotivan dan za mene, u krugu obitelji sam razgovarao na tu temu. Tata zamalo nije bio prisutan fizički da doživi i svoj san i svoju želju da vidi sina na klupi kluba kojem je on dao sve što ima u sebi, rekao je za kraj Igor Jovićević za HRT.

Komentari