Hrvatski vratar Ivo Grbić potisao za Atletico

profimedia

Hrvatski vratar Ivo Grbić, koji je u četvrtak potpisao četverogodišnji ugovor s Atleticom iz Madrida, rekao je kako su mu se ispunili dječački snovi te da je sada sve u njegovim rukama.

‘Ovo je najbolji osjećaj na svijetu’, izjavio je 24-godišnji Grbić u Madridu odmah nakon potpisivanja ugovora do 30. lipnja 2024. godine.

“Ovaj tjedan su se ostvarili svi moji snovi koje sam imao od kada sam se počeo baviti nogometom. Pozvan sam u reprezentaciju i potpisao sam za jedan od najvećih klubova na svijetu. To mi je veliko zadovoljstvo, ali još veći motiv za daljnjim radom. U novom klubu ću imati veliku priliku napredovati kao osoba i kao igrač. Vjerujem u sebe. Uvjeren sam da mogu pokazati svoju vrijednost”, rekao je.

Grbić je potekao u Hajduku za čiju je prvu momčad upisao deset nastupa pa u ljeto 2018. prešao u zagrebačku Lokomotivu gdje je upisao 74 nastupa. Protekle sezone se iskazao obranama zahvaljujući kojima je Lokomotiva igrala finale Kupa i završila na drugom mjestu u prvenstvu iza Dinama.



“Zahvalan sam menadžerima Juri Puči i Andiju Bari koji su me doveli u Atletico, zahvalan sam Hajduku koji je napravio od mene igrača, Lokomotivi koja mi je dala igrati i vjerovala u mene, te ljudima iz Atletica koji su mi dali priliku da mogu zaigrati u jednom od najvećih klubova. Sada je sve na meni”, rekao je.

Atletico je bio u potrazi za pričuvnim vratarom jer je ugovor istekao 33-godišnjem Antoniju Adanu koji je u četvrtak napustio klub i potpisao za Sporting Lisabon. Crveno-bijeli su posljednjih godina za pričuvne vratare uzimali iskusne golmane iz španjolske lige, prvo 30-godišnjeg Miguela Angela Moyu iz Getafea godine 2014., a onda 31-godišnjeg Adana iz Betisa u ljeto 2018. Sada su se odlučili za mladog vratara koji visinom podsjeća na Atleticove bivše prve golmane Davida de Geu i Thibauta Courtoisa.

“Ivo Grbić je visok vratar (1,96m) pa mu to omogućuje dobru igru u zraku”, izvijestio je Atletico dodavši kako je siguran i u dvobojima ‘jedan na jedan’, agilan te s refleksima za velike obrane među stativama.

“Kod nas dolazi mladić velikog talenta s velikom projekcijom za budućnost i kao referenca hrvatske reprezentacije”, dodao je njegov novi klub u priopćenju.
“Sretan sam i ponosan ali ostajem čvrsto na zemlji”, rekao je Grbić.

S trenerom Diegom Simeoneom još uvijek nije razgovarao.

“No znam što očekuju od mene. Prva sezona bit će mi afirmacijska, očekuju da naučim jezik. U sezoni je više od 60 utakmica pa ću sigurno dobiti priliku u nekima od njih. Pokažem li da sam ja taj, da sam pravi, u budućnosti će sigurno računati na mene. A to je najvažnije”, rekao je.

“Ovo je veliki skok za mene, iz Lokomotive doći u jedan od najboljih klubova na svijetu. Sve je sada u mojim rukama. Samo neka Bog da zdravlja, a za ostalo se ne bojim jer vjerujem u sebe”, istaknuo je.

Prvi vratar ostaje slovenski reprezentativac Jan Oblak. U klubu su i hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Romi, te desni bek Šime Vrsaljko.
“Čuo sam se s jednim i drugim. Zahvalan sam im puno na svemu, puno su mi pomogli savjetima, Nikola mi je poželio stvarno super dobrodošlicu. Puno im hvala obojici jer su ih i ljudi u klubu pitali puno o meni”, napomenuo je Grbić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić pozvao ga je ovaj tjedan prvi put u reprezentaciju za utakmicu protiv Portugala 5. rujna na startu Lige nacija.

“Najsretniji sam čovjek na svijetu, ostvarili su mi se snovi. Ja sam tek na početku karijere, 24 su mi godine, to je jako malo za vratara. Imam puno prostora za napredak i sve preduvjete za dobar rad!, izjavio je.

“Želim samo nastaviti napredovati, čvrsto sam na zemlji. Vjerujem da će u budućnosti biti puno dobrih stvari, te da će svi biti zadovoljni sa mnom”, zaključio je Grbić.

Komentari