HRVATSKI OLIMPIJSKI ODBOR: Funkciju dopredsjednice dobila proslavljena hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) održao je u Zagrebu 26. sjednicu Vijeća, a potom i 62. sjednicu skupštine, na kojoj je za novu dopredsjednicu HOO-a imenovana proslavljena atletska olimpijka Blanka Vlašić.

Najbolja hrvatska i ponajbolja svjetska skakačica u vis svih vremena u rujnu je postala predsjednica Komisije sportaša HOO-a, a osobi na toj dužnosti, prema Statutu HOO-a, predviđeno je i dopredsjedničko mjesto u nacionalnoj olimpijskoj udruzi.

Blankin prethodnik na obje spomenute dužnosti bio je sjajni veslački olimpijac Damir Martin, kojem je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša zahvalio na dobro obavljenom poslu u prethodnom mandatnom razdoblju. Podsjetimo, Vlašić je početkom listopada izabrana i u članstvo Komisije sportaša Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Budući da su trenutačno uz predsjednika Matešu još dvije dopredsjednice (Morana Paliković Gruden Sanda Čorak) te jedan dopredsjednik (Željko Jerkov), Vlašić je ocijenila svoju novu dužnost dodatnim velikim iskorakom za hrvatski ženski sport i ravnopravnost spolova u sportu. Osim nje, novi članovi skupštine HOO-a iz redova Komisije sportaša su srebrni tokijski gimnastičar Tin Srbić i višestruka olimpijka u skijaškom trčanju Vedrana Malec.



Skupština HOO-a prihvatila je prijedlog Programa javnih potreba sporta državne razine i Financijski plan HOO-a za 2022. godinu u iznosu od 218,5 milijuna kuna, kao i Projekt priprema i sudjelovanja hrvatskih sportaš(ic)a na Igrama XXXIII. olimpijade u Parizu 2024. godine te izmjene i dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša, s kriterijima kategorizacije po sportovima.

U punopravno članstvo HOO-a primljeni su dosadašnji pridruženi članovi Hrvatski cheerleading savez i Hrvatski powerlifting savez.

Komentari