Hrvatski branič pred transferom života

BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix

Hrvatski desni bočni, Josip Juranović, trebao bi ovog ljeta napustiti Škotsku i Celtic, a nova destinacija trebala bi mu biti Premier liga.

Ove informacije potvrdio je jedan od najpouzdanijih i najpoznatijih novinara, Fabrizio Romano:

– Hrvatski reprezentativac i desni bek, Josip Juranović vjerojatno će napustiti Celtic ovog ljeta, mnogi klubovi ga prate. Juranović je privukao interes klubova iz Premier lige nakon odličnih nastupa za klub i reprezentaciju.

Bivši kapetan Hajduka iza sebe ima sezonu za pamćenje, za svoj Celtic odigrao je ukupno 44 utakmice u svim natjecanjima. Postigao je šest golova i podijelio četiri asistencije.



Koliko je Juranović zahvalan igrač svjedoči i podatak da se jednako dobro snalazi i na svojoj prirodnoj desnoj strani, ali i na lijevoj pruža odlične partije. Čak 13 puta ove sezone trener Celtica koristio ga je na lijevom beku, a tu poziciju je igrao i na posljednjem okupljanju reprezentacije.

Upravo je on uz Marcela Brozovića odigrao maksimalan broj minuta u ovom ciklusu Lige nacija.

Juranović je u Celtic došao prošle sezone iz Legia Varšave za 3 milijuna eura. Ugovor s prvakom Škotske ima do 2026. Odlična prva sezona mogla bi mu donijeti transfer života, kao favorit za njegovo dovođenje spominje se Southampton. Trenutno prema Transfermarktu vrijedi 4 milijuna eura.

Komentari