Hrvatski boksač Čalić izgubio u borbi za pojas

Hrvatski boksač Marko Čalić (33) nije uspio osvojiti WBA internacionalni pojas u poluteškoj kategoriji nakon što je u engleskom Milton Keynesu u glavnoj borbi večeri izgubio od branitelja naslova Joshue Buatsija (27) prekidom u sedmoj rundi.

Bila je to 12. borba u Čalićevoj profesionalnoj karijeri, te prvi poraz, dok je Buatsi upisao 13 pobjeda u 13 borbi pri čemu je 10 ostvario nokautom ili tehničkim nokautom.

Puljanin se pokazao kao tvrd orah i hrabar borac. Tijekom borbe zadao je suparniku niz dobrih udaraca, čak mu je u trećoj rundi serijom udaraca ‘zatvorio’ lijevo oko, međutim nije izdržao do kraja. U sedmoj rundi je primio seriju neugodnih udaraca nakon čega mu je sudac brojao. Borba je nastavljena no ubrzo je iz Čalićevog kuta podignut bijeli ručnik i meč je prekinut.

Boksač iz Gane koji nastupa pod britanskom zastavom je WBA internacionalni pojas osvojio 2018. godine, a potom ga obranio četiri puta. Posljednji put protiv Kanađanina Ryana Forda u Kolovozu 2019.  Buatsi je osvojio i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.



Čalić je u profesionalnom boksu debitirao 2016. godine pobjedom protiv Tomasa Kuglera i nakon toga je do večeras nizao samo pobjede. Posljednji put u akciji je bio u listopadu 2019. kada je u Puli pobijedio Serhiija Zhuka.

Komentari