NEVJEROJATAN PREOKRET Hrvatska u teškoj utakmici pobijedila Island 23-22

Luka Cindrić/Twitter

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Island 23:22 u utakmici 3. kola skupine I na Europskom prvenstvu i tako ostala u utrci za treće mjesto u skupini, posljednje koje nešto znači. Igrači Hrvoja Horvata već su ranije propustili sve šanse za plasman u polufinale, no utakmica s Islandom, kao i ona s Nizozemskom koja slijedi, bitna im je zbog kombinacija oko plasmana na Svjetsko prvenstvo

Utakmicu je prvi prokomentirao izbornik Horvat koji je istaknuo: “Možemo se veseliti zbog pobjede u teškoj utakmici. Velika borba, na momente nije bila lijepa. Improvizirali smo i uspjeli se iščupati u prvom poluvremenu, a onda imali gotovu utakmicu. Na kraju smo se uspjeli vratiti i zasluženo slaviti.

“Napad nije bio dobar”
“Napad nije bio dobar, ostavilo je traga 10 dana hotelske sobe na Cindriću i Mandiću. Pomagali smo si igrom 7 na 6, varirali s opcijama u obrani. Pokazali smo srce i karakter, mislim da je to danas donijelo bodove”, rekao je Horvat, a onda prokomentirao i crnu rupu u igri:

“Dolazi do umora, a kad se on doda na neuigranost i rotacije, onda se uđe u nesigurnost. Drago mi je da smo uspjeli sa sedam na šest okrenuti utakmicu i drago mi je da je Gadža zabio za pobjedu. Vratari su često bili prozivani, a ja ću stati u njihovu zaštitu. Nadam se da će im ovo vratiti samopouzdanje”, zaključio je Horvat.



 

Komentari