Hrvatska teniska reprezentacija povela je u ponedjeljak sa 1-0 protiv Poljske

Hrvatska muška teniska reprezentacija povela je u ponedjeljak sa 1-0 protiv Poljske u susretu 2. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu nakon što je Marin Čilić svladao Kacpera Zuka sa 7-6(10/8) i 6-4 nakon dva sata i 11 minuta igre.

U prvom setu ni Čilić ni Zuk, 448. na ATP ljestvici, nisu izgubili svoj servis pa je odlučen tie breakom poslije sat i 18 minuta vremena. U drugom setu Čilić je Zuku uzeo servis odmah na početku i prednost je zadržao do kraja.

Hrvatski je tenisač u meću servirao četiri asa, a Poljak osam, no Čilić je bio bolji na prvom servisu na kojem je realizirao 85 posto poena. Čilić nije ni jednom izgubio svoj servis, a suparniku ga je uzeo jednom iako je imao 13 priilika

U drugom susretu snage će odmjeriti prvi “reketi” ovih reprezentacija, Borna Ćorić i Hubert Hurkacz, 37. na ATP ljestvici. Ćorić i Hurkacz su do sada igrali samo jednom, prošle godine u Monte Carlu, a slavio je hrvatski tenisač.



Hrvatska je u susretu 1. kola skupine E ATP kupa u Sydneyu svladala Austriju s maksimalnih 3-0, a u srijedu će u 3. kolu suparnik našim tenisačima biti Argentina.

Plasman u četvrtfinale ATP kupa izborit će šest pobjednika skupina te još dvije najbolje druge reprezentacije.

Komentari