Hrvatska rukometna reprezentacija u polufinalu protiv Norveške

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija u polufinalu europskog prvenstva u petak u Stockholmu igrat će protiv Norveške, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Španjolska i Slovenija.

Norveška je u odlučujućem susretu za prvo mjesto u skupini II pobijedila Sloveniju sa 33-30 i do polufinala je stigla sa svih sedam pobjeda.

Norvežani su prije utakmice imali dva boda više od Slovenije i sve osim poraza im je donosilo prvo mjesto u skupini i ogled protiv Hrvatske. Sloveniju je samo pobjeda vodila na vrh ljestvice, no za Slovence se najvažnije dogodilo u susretu između Portugala i Mađarske. Portugal je slavio sa 34-26 i tako izbacio Mađare iz utrke za polufinale, a Sloveniju gurnuo u borbu za medalje.

Norveška je do pobjede stigla bez najboljeg igrača Sandera Sagosena koji nije ulazio u igru, a najefikasniji su bili Kevin Gulliksen sa sedam, te Sander Overjordet i Eivind Tanges sa po pet golova, dok su Sloveniju predvodili Nejc Cehte i Tilen Kondrin sa po pet golova.



U prvom polufinalnom susretu u petak u 18:00 sati u Stockholmu igrat će Španjolska i Slovenija, dok će Hrvatska u 20:30 igrati protiv Norveške.

Susret za broncu je u subotu (18:30), dok je finale u nedjelju u 16:30 sati.

Komentari