DEBAKL NA OTVORENJU LIGE NACIJA Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Portugala s 4:1

Hrvatska nogometna reprezentacija porazom 1-4 (0-1) od Portugala u Portu u susretu 1. kola skupine 3 Lige A započela je svoj nastup u drugom izdanju Lige nacija.

Portugal je poveo pred kraj prvog poluvremena golom Joaoa Cancela (41), na 2-0 povisio je Diogo Jota (58), za 3-0 strijelac je bio Joao Felix (70), da bi u sudačkoj nadoknadi svaki sastav postigao po pogodak.

Prvo je u prvoj minuti nadoknade Petković (90+1) smanjio na 3-1, da bi u posljednjim sekundama Andre Silva (90+4) pogodio za konačnih 4-1.

Hrvatska je uz veliku dozu sreće i odličnim obranama Livakovića držala 0-0 do 41. minute no tada više ništa nije moglo spasiti očajnu Hrvatsku kada se Joao Cancelo još jednom izbio za prostor za udarac te s 20 metara pogodio sam gornji desni kut Livakovićeva gola.



Početkom nastavka Portugal je stigao i do drugog gola. Guerreiro je u 58. minuti prebacio Jedvaja iza čijih leđa je utrčao Diogo Jota koji se potom sjurio u kazneni prostor i s 10-ak metara mirno svladao Livakovića.

I Livakoviću je u drugom poluvremenu popustila koncentracija što se pokazalo u 70. minuti kada mu je prizeman udarac Joaoa Felixa koji je išao poprilično po sredini gola prošao ispod tijela u mrežu.

Hrvatska postigla pogodak u sudačkoj nadoknadi

Hrvatska je uspjela postići pogodak početkom sudačke nadoknade kada je Perišić osvojio loptu na 30-ak metara od portugalskog gola i dodao Rebiću koji je odlično proigrao Petkovića koji je utrčao u kazneni prostor domaćih i pogodio za 3-1.

Ipak, na samom isteku utakmice Andre Silva je u gužvi pred našim vratima nakon još jednog udarca iz kuta bio brži od Jedvaja i skrenuo loptu u gol za konačnih 4-1.

Bio je ovo šesti međusobni susret Hrvatske i Portugala i peta pobjeda aktualnih europskih prvaka uz jedan remi. Hrvatska je u tih šest susreta postigla samo dva pogotka uz 12 primljenih.

Za tri dana Hrvatska će u susretu 2. kola gostovati u Saint-Denisu protiv svjetskog prvaka Francuske, još jedne reprezentacije koju nikada nije pobijedila. U šest dvoboja protiv “trikolora” “vatreni” su ostvarili dva remija uz četiri poraza.

POČETNE POSTAVE:

Portugal: Lopes – Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Guerreiro – Moutinho, Danilo, Bruno Fernandes – Jota, Felix, Bernardo Silva

Hrvatska: Livaković – Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić – Kovačić, Pašalić – Brekalo, Vlašić, Rebić – Kramarić

Kapetan Hrvatske bit će Domagoj Vida.

Komentari