Hrvatska košarkaška reprezentacija neće vidjeti Svjetsko prvenstvo

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Kad mislimo da više ne možemo doživjeti veći šok od dosadašnjih naša košarkaška reprezentacija nas grubo iznevjeri. Ne, naši košarkaši neće nastaviti kvalifikacije za svjetsku smotru, u nevjerojatnom utakmici i još luđoj završnici poražena je na domćem parketu u Rijeci od Finske 79-81, prenosi Dnevno.

Iako su izabranici Damira Mulaomerovića minutu i pol prije kraja vodili s osam koševa prednosti. Mnogi su bili uvjereni da je utakmica odlučena, kakva je to varka bila…

Potom, uslijedile su nerazumne odluke izbornika Mulaomerovića, sva sila nespretnosti i početničkih grešaka igrača, a Finci su jednostavno uzeli ponuđeno. Ni krivi ni dužni dobili su ovu utakmicu koja im ništa nije značila.

Zaključimo, debakl hrvatske košarkaške vrste na ovaj posebno grub način samo je logičan slijed događaja, u skupini je Hrvatska igrala bijedno, dobila tek jednu utakmicu, a ovu protiv Finske koja je bila krucijalna za nastavak kvalifikacija možda je odigrala malčice bolje, ali opet je to bilo nedovoljno.



Finci su utakmicu počeli sjajno, vodili i s desetak i više koševa prednosti. No, u trećoj četvrtini ipak se dogodio preokret, Hrvatska je povela i sa često, pa i s osam koševa prednosti, i onda sve prosula. Na zapanjujući način.

Na kraju je bilo 81-79, s time da je u zadnjoj stotinki sekunde Ivica Zubac imao dva slobodna bacanja. Dakle, prigodu poravnati rezultat i odvesti utakmicu u produžetke. Nije uspio, promašio je već prvo.

Šok je bio potpun. Naša košarka odavno je dosegnula dno, sada kopa po tom istom dnu.

 

Komentari