Hrvatska karate reprezentacija stigla u Dubai

Nakon gotovo šestosatnog leta hrvatska karate reprezentacija stigla je u Dubai. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 16. do 21. studenoga održat će se 25. svjetsko prvenstvo na kojemu bi naša vrsta u katama, borbama i parakarateu trebala imati ukupno 26 predstavnika.

 

Još uvijek je vrlo neizvjestan nastup troje hrvatskih natjecatelja – Matije Relića i Nike Jukić u katama, te Ane Lenard u borbama koji su bili pozitivni na koronavirus na posljednjem testiranju uoči SP-a.

Kako je već uobičajeno na velikim natjecanjima u svijetu sporta, pa tako i borilačkim, testiranja se i inače obavljaju kontinuirano, pa još uvijek u slučaju negativnog nalaza koje će se obaviti sutra i u ovisnosti o tome kako se ukupno budu osjećali, i za njih postoji još uvijek, premda vrlo mala šansa za nastup na SP-u.



Na prošlom SP-u u Madridu prije tri godine naslov svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji osvojio je Ivan Kvesić, koji će ovom prigodom i braniti titulu. SP u Dubaiju trebalo se održati prošle godine, ali je zbog zdravstvenih okolnosti u svijetu odgođeno za kraj ove.

Izbornik hrvatske reprezentacije u borbama Dubravko Kolec zbog koronavirusa nije bio u mogućnosti doći na SP, pa su ovom prigodom u ulozi v.d. izbornika muške selekcije u borbama Danil Domdjoni, osvajač svjetskog zlata u Tokiju 2008., v.d. ženske vrste je Goran Romić, a statusu trenera je i Fedor NalisMarijana Kiuk je izbornica kataša u obje konkurencije, a s našim predstavnicima u parakarateu je Danijel Kufner.

S našim reprezentativcima je i proslavljeni karatist Enver Idrizi, koji će dragocjenim savjetima biti od velike pomoći tijekom šestodnevnog natjecanja.

Sutra se održava i Kongres Svjetske karate federacije (WKF) na kojemu će biti predsjednik Hrvatskog karate saveza i glavni tajnik Europske karate federacije (EKF) Davor Cipek.

Poslije sutrašnjeg službenog vaganja, prva natjecanja počinju u utorak. Na SP-u u Dubaiju očekuje se više od 1000 natjecatelja iz gotovo 120 zemalja.

 

 

Hrvatski natjecatelji prijavljeni za SP u Dubaiju:

BORBE (M):
Kristijan Lacković (-60 kg)
Boran Berak (-67 kg)
Enes Garibović (ekipno / -75 kg)
Ivan Kvesić (ekipno / – 84 kg)
Anđelo Kvesić (ekipno / +84 kg)
Ivan Martinac, Zvonimir Živković
Ante Mrvičić, Karlo Raguž (ekipno)

BORBE (Ž):
Jelena Pehar (-50 kg)
Alessandra Hasani (-55 kg)
Ana Lenard (ekipno / -61 kg)
Mia Greta Zorko (ekipno / -68 kg)
Lucija Lesjak (ekipno / +68 kg)
Lea Vukoja (ekipno)

(M) – KATE:
Matija Relić (pojedinačno)
Mihael Ećimović, Ivor Premec, Patrik Kokić (ekipno)

(Ž) – KATE:
Sara Malčec (pojedinačno)
Ivana Raguž, Nika Jukić, Nika Jelen

PARAKARATE:
Danijela Topić, Toma Goatti Matijević, Miroslav Rakić

Komentari