Hrvatska – Crna Gora 27: 21 Kauboji briljirali u drugom poluvremenu

Cropix

Hrvatska rukometna reprezentacija u 20.30 sati istrčala je na teren u Grazu gdje igra prvu utakmicu u okviru Europskog prvenstva 2020. godine.

Hrvatska reprezentacije bila je fantastična u drugom poluvremenu te su protiv Crne Gore slavili ukupnim rezultatom od 27-21.

Kauboji su 2. poluvrijeme otvorili pogotkom, nakon čega je uslijedila nova obrana Simića i kontra igrača Crne Gore koja je ponovno došla do prednosti (14-13).

U sljedećem naletu Kauboji su konačno uspjeli poslati još jednu loptu iza leđa Simića, a strijelac je bio Luka Stepančić koji je donio izjednačenje.



Uslijedila je naša nova kontra, a Mandić je zabio za novo vodstvo (15-14), koje je odmah nakon toga povećao Luka Cindrić (16-14). Cindrić je u 38. minuti donio prednost od tri gola (17-14).

Hrvatska je u 2. poluvremenu bila puno stabilnija, konkretnija i agresivnija. Izbornik Crne Gore Zoran Roganović zatražio je time-out kako bi njegovi igrači malo predahnuli.

U 41. minuti Cindrić je zabio svoj šesti pogodak i doveo Kauboje do prednosti od četiri gola. Crnogorci su izgledali nemoćno, čemu je doprinijela i nova, treća obrana Šege. U 44. minuti nakon trećeg isključenja Radović je dobio crveni karton. To je bio prvi i jedini crveni karton na utakmici.

U drugoj polovici drugog poluvremena ritam utakmice malo se smirio. Crnogorci su bili vidno umorni, a Hrvatska je igrala stabilno, mirno i odlučno.

U 48. minuti došli smo ponovno do četiri gola razlike, a strijelac je bio Marino Marić. Dvije minute kasnije Mandić je zabio za 23-17 što je do tada bila naša najveća prednost na utakmici.

Pred kraj utakmice izbornik Lino Červar dao je priliku i nekim mlađim igračima, a Hrstić i Matanović su se posebno trudili iskazati. Matanović je zabio u 55. minuti za 26-19, a Šarac u 58. minuti za 27-19 i tako donio Kaubojima 8 golova prednosti. Najbolji strijelac kod Hrvata bio je Luka Cindrić sa 7 pogodaka, a igračem utakmice proglašen je Domagoj Duvnjak.

Prvo poluvrijeme: Kauboji se muče

Nakon prvog poluvremena Hrvatska je u minimalnom zaostatku, rezultat je 12-13 u korist Crne Gore.

Prejednostavno je Crna Gora dolazila u prvom poluvremenu do prilike za pogodak, a Kauboji su imali nekoliko dobrih prilika koje nisu uspjeli realizirati.

Već u prvih 15ak minuta David Mandić zaradio je dva žuta kartona zbog čega je morao igrati znatno opreznije kako ne bi došlo do isključenja. Izbornik Lino Červar nadao se da će rješenje ponuditi Valentino Ravnić.

Zlatko Horvat još jednom je pokazao zašto i dalje ima mjesto u reprezentaciji. Zahvaljujući njegovom individualnom kvalitetu Kauboji su po prvi put na utakmici došli do vodstva u 19. minuti. Dodatnu energiju pružili su naši navijači koji su Kauboje konstantno bodrili pjesmom ‘Mi Hrvati’ i drugim navijačkim stihovima.

Krajem prvog poluvremena Igor Karačić mogao je Hrvatsku dovesti do tri gola prednosti, ali vratar Nebojša Simić sjajno je spasio Crnogorce koji su nas kaznili i smanjili na samo gol razlike. Uslijedila je mini serija obrana Simića što je dodatno motiviralo njegove suigrače koji su u 27. minuti došli do izjednačenja.

Kauboji su nanizali nekoliko grešaka što su igrači Crne Gore vješto iskoristili i na poluvrijeme otišli s golom prednosti (12-13).

Komentari