Horvat: Očekujemo brzu i snažnu Norvešku. Glavni cilj će nam biti dobro pripremiti obranu

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U Stockholmskoj Tele 2 Areni održana je konferencija za novinare uoči polufinala rukometnog Europskog prvenstva u Švedskoj, na kojoj su bili Luka Stepančić i pomoćni trener Hrvoje Horvat, te norveški izbornik Christian Berge i krilni igrač Kristian Bjornsen. Hrvatska i Norveška igraju u prvom polufinalu koje je na raspored za petak u 18 sati.

Na pitanje novinara kakav je bio njihov nastup do sada izbornik norveške repreznetacije rekao je kako su do sad igrali jako dobro i ostvarili dobre rezultate.

“Još nismo odigrali kvalitetno svih 60 minuta. Pokušat ćemo to ostvariti ovaj vikend”, rekao je norveški izbornik Berge.

Horvat smatra kako je Hrvatska dobro otvorila turnir.



“U posljednje dvije utakmice nismo igrali na najvišoj razini, ali dio razloga leži u činjenici da smo se već plasirali u polufinale. Obrana je bila bolja strana naše igre, a u napadu još imamo puno prostora za napredak. Zadovoljni smo da smo stigli do polufinala“, kazao je Horvat.

Na upit novinara o ozljedama igrača Horvat je rekao Cindrić i Karačić i dalje imaju problema.

“Naš liječnički tim radi na tome. Nadamo se da će sutra biti spremni”, otkrio je pomoćni trener Line Červara.

Norveški izbornik zadovoljno je konstatirao kako kod njih nema nikakvih ozljeda.

Berge je rekao kako očekuje zahtjevnu utakmica. “Naše utakmice su uvijek tijesne i vjerujem da će takva biti i sutra. Prošli smo put izgubili. Veselim se utakmici i vjerujem da ćemo se dobro zabaviti”, smatra Berge.

“Kao i uvijek teška utakmica protiv Norveške. Očekujemo brzu i snažnu Norvešku. Igraju sjajan napad. Glavni cilj će nam biti dobro pripremiti obranu”, rekao je Horvat i dodao: “Puno smo trenirali posljednjih nekoliko tjedana i igrači znaju što treba raditi. Lino će do sutra biti dobro i vodit će utakmicu.”

Izbornik Norveške rekao je kako ga je kod Hrvatske impresioniralo to što igramo jako dobru 5-1 obranu.

“Većina momčadi je imala problema s tom obranom. To će biti sutra ključno, da probijemo tu obranu. Moramo biti na najvišoj razini da prođemo u finale”, kazao je Berge.

Berge je otkrio i kako će  mu nedostajati podrška navijača.

“Nisam siguran da će nedostajati jer smo čuli da stižu u velikom broju. Puno nam znači podrška navijača. Vratili su nas u život protiv Njemačke i Španjolske. Neće biti isto bez toliko navijača, ali vjerujem u veliku podršku navijača.”

Je li to taktika Hrvatske da pustite protivniku da vodi na poluvremenu pa ih onda okrenete, pitali su novinari Horvata.

“Nije, morat ćemo na tome poraditi. Pogotovo protiv Norveške. Ako smanjimo broj izgubljenih lopti bit ćemo u igri do samog kraja. Imamo mentalnu snagu da se vraćamo u utakmicu nakon što gubimo pet razlike od vrhunskih momčadi i to je sjajno.”

Komentari