HORVAT NAJAVIO NASTAVAK NATJECANJA I PROTIVNIKU: Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi

Foto. Zoe Sarlija/PIXSELL

Nakon što je izborila plasman u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, hrvatsku reprezentaciju na otvaranju natjecanja u skupini I u četvrtak u Budimpešti u 15.30 očekuje ogled protiv Crne Gore.

Bit će to četvrti ispit na ovom prvenstvu za odabranike izbornika Hrvoja Horvata nakon pobjeda protiv Srbije i Ukrajine, te poraza od Francuske.

– Crna Gora je odigrala dobar turnir. Isto imaju određenih problema, međutim uspjeli su se skupiti. To je ekipa s velikim srcem, ekipa koja igra jako agresivno, čvrsto i strpljivo u napadu. Trebat će jako puno koncentracije i strpljenja da se jedna takva ekipa pobijedi i da se upišu bodovi, kazao je izbornik Horvat.

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30-21. Ali je zatim dobila Sj. Makedoniju sa 28-24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33-32 i poslala je kući. Ukupno 16 igrača koristila je u ta tri susreta.



Najbolji crnogorski strijelci nakon prvoga kruga su dva Vujovića – Branko, desni vanjski je dao 20 golova, a Miloš lijevo krilo je postigao 14 golova.

Crnogorskom igrom dirigiraju dva iskusna srednjaka, Vasko Ševaljević i Božo Anđelić. Još jedan igrač iznimno je bitan za tu reprezentaciju. Riječ je o kružnom napadaču Nemanji Grboviću. Uspiju li se oporaviti Stefan Vujović, Miloš Božović i Stefan Ćavor, Crna Gora bi mogla biti težak zalogaj za sve u drugom krugu.

Horvat je naglasio kako ne razmišlja o problemima sa sastavom koji muče našu reprezentaciju cijeli turnir.

– Još se supljamo, neki su dolazili tijekom noći. Neki će nažalost preskočiti idući trening, s njima ćemo pokušati kasnije organizirati neki mini trening i pokušati napraviti što se može u ovim uvjetima, zaključio je izbornik.

Hrvatska je protiv Crne Gore do sada tri puta igrala na europskim smotrama. Uvijek u prvom krugu. U Norveškoj 2008. godine pobijedili smo 34-26, šest godina poslije u Danskoj 27-22 za Hrvatsku, a prije dvije godine u Austriji bilo je 27-21.

Komentari