Horvat: Igranje u reprezentaciji nosi svoju problematiku

Hrvatska rukometna reprezentacija boravi u Poreču na pripremama, a u subotu ih čeka prijateljska utakmica sa Slovenijom u Novigradu. Hrvatski izbornik Hrvoje Horvat izjavio je da su u protekla tri dana napravili puno posla.

“Kao i obično na okupljanju reprezentacije naporno je fizički i psihički, a između treninga gledamo videa, analiziramo i dogovaramo se tako da dočekamo Slovence spremni u subotu. Ima puno stvari koje smo isprobali, krenuli smo sa obranom 5-1 i 6-0, tu su još tranzicija, pa dogovori napada. Ova tri dana mislim da smo napravili puno posla”, kazao je izbornik Hrvoje Horvat.

Pripreme u Poreču su početak slaganja reprezentacije i igre za Europsko prvenstvo sljedeće godine u Slovačkoj i Mađarskoj,

“Igranje u reprezentaciji nosi svoju problematiku, jer se ovdje, za razliku od klubova, treba u kratkom vremenu usvojiti puno informacija. Nije lagano, ali igrači daju sve od sebe i na dobrom smo putu. Očekujemo da će dvorana u Novigradu biti ispunjena i veselimo se što ćemo se predstaviti u novom ruhu”, dodao je.



Za Slovence je kazao da su izazovan i pametan protivnik.

“Slovenci su već duži niz godina u samom vrhu, imaju reprezentaciju koju ne mijenjaju puno i pozvali su sve najbolje što mogu. Oni su jedni od kandidata za medalju na sljedećem prvenstvu. Čeka nas izazovan i pametan protivnik, koji drži visok tempo cijelu utakmicu”, rekao je Horvat.

Komentari