Hajduk uz puno sreće do pobjede i drugog mjesta

Screenshot

Upretposljednjoj utakmici 31. kola HNL-a, Hajduk je prekinuo seriju od dva poraza gdje su gubili s 3:2 od Varaždina i Lokomotive. Bodove su osvojili pobjedom 2:1 nad Slaven Belupom na Poljudu.

Torcida je pjesmom bodrila svoje igrače, a sve je krenulo kao iz snova u desetoj minuti kada je nespretno reagirao Bogojević u vlastitom jedanaestercu. Loptu je na bijelu točku postavio Mijo Caktaš koji je siguran i zabija za 1:0.

Ipak, iznenađujuće je već u 24. zabio Vinko Međimorec, obrambeni igrač gostiju koji je sjajno pucao s 20-ak metara s desne strane u lijevi kut gola Posavca koji je bio nemoćan. S tim rezultatom otišlo se na odmor nakon što je Posavec spasio mrežu Hajduka na ulazu u sudačku nadoknadu, a brzom kontrom mogao je povesti Hajduk, ali Ježina također spašava svoja vrata.

Nakon povratka na teren pao je malo tempo, ali Tudor je pogodio s izmjenama, točnije s uvođenjem Krekovića u 56. minuti umjesto Nejašmića. Upravo je mladi Kreković u 59. minuti sjajno ubacio s desne strane i pronašao glavu Eduoka koji je vraćen u sastav nakon što je propustio utakmicu protiv Lokomotive jer je propustio zajednički doručak.



Zebec je pomoću VAR-a dosudio jedanaesterac u 90. minuti za goste nakon starta Dimitrova nad Matheusom, ali Brazilac puca pored gola i tako su gosti iz Koprivnice ostali bez važnog boda! Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Hajduk tako stigao do vrijedna tri boda u borbi za drugo mjesto i Ligu prvaka, piše Večernji.

Komentari