Hajduk uspio odnijeti pobjedu protiv Istre

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

 U utakmici 1. kola Prve HNL Hajduk je u nedjelju na Poljudu protiv Istre 1961 slavio sa 2-0 (0-0) golovima Kristiana Dimitrova (72) i Adama Gyurcsa (83).

U prvom poluvremenu zabilježili smo samo jednu šansu, kada je u 43. minuti udarac Caktaša iz neposredne blizine uspio obraniti vratar gostiju Lovro Majkić. Caktaš je bio u prilici i početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, ali je njegov pokušaj s vrha 16-erca otišao preko gola.

Jedinu šansu gosti su imali u 57. minuti kada se u kontranapadu Šime Gržan sjurio prema golu Hajduka, ali je njegov pokušaj driblanja vratara Posavca traljavo završio.

Hajduk je poveo u 72. minuti, a strijelac je bio bugarski branič Kristian Dimitrov. Pobjedu domaćina potvrdio je u 83. minuti Mađar Adam Gyurcso.



U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL, odigranoj u petak, Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5-1. U subotu je Rijeka na Rujevici preokretom došla do pobjede 2-1 protiv novog prvoligaša Šibenika, dok su nogometaši Osijeka i Slaven Belupa u Gradskom vrtu odigrali 0-0, s tim da su Osječani od 30. minute igrali s desetoricom igrača, jer je Osijekov kapetan Mile Škorić u razmaku od četiri minute zaradio dva žuta kartona.

Prvo kolo će biti zaključeno utakmicom Dinama i Lokomotive (20.05 sati), koja ima četvoricu igrača u samoizolaciji zbog zaraze koronavirusom.

Komentari