Hajduk u potrazi za novim trenerom: Razgovori obavljeni, evo tko je prvi kandidat

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Paolo Tramezzani raskinuo je ugovor s Hajdukom tako da su Splićani u potrazi za novim stručnjakom. Navodno su Bijeli već blizu pronalaska nasljednika.

Prema informacijama Slobodne Dalmacije, glavni je kandidat za klupu Hajduka Portugalac Jose Manuel Gomes, 50-godišnji stručnjak koji je započeo trenerski posao u ranim 20-im i nije imao igračku karijeru.

U 25-26 godina trenerske karijere radio je uglavnom u brojnim manjim portugalskim klubovima, svojedobno je bio asistent u Portu, Malagi i Panathinaikosu, a vodio je i mađarski Videoton te nekoliko bliskoistočnih klubova.

Posljednja tri kluba bila su mu Reading, Maritimo i Almeria. Sa španjolskim drugoligašem raskinuo je ugovor krajem travnja.



Almeria je u tom trenutku bila treća na ljestvici, ali je nanizala četiri utakmice bez pobjede, upisala je dva poraza i dva remija. Kako je uoči početka prvenstva bila jedan od glavnih favorita za ulazak u elitnu španjolsku ligu, Portugalčevi poslodavci očito su zaključili da je glavni cilj ugrožen.

Gomes je jedini trofej u karijeri osvojio je s Al Ahlijem, i to Superkup Saudijske Arabije 2016. Na klupi je izdržao pet mjeseci.

Čelnici Hajduka navodno su se sastali s Portugalcem u Zagrebu, što znači da su pregovori odmakli i da bi moglo doći do dogovora, piše Gol.hr.

 

Komentari