Hajduk srušio prvaka na Maksimiru, 19-godišnji Čuić zabio dva gola

U derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Maksimir pobijedio Dinamo s 3-2 upisavši tek drugu pobjedu u zadnjih šest kola, dok je Dinamo upisao i drugi poraz u nizu.

Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).

Dodajmo kako je Mijo Caktaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.



Dinamo i Hajduk su najveći hrvatski derbi dočekali narušene atmosfera zbog serije loših rezultata. Međutim, ‘modri’ se mogu utješiti činjenicom da su osigurali naslov prvaka, dok je Hajduk osigurao Europu, ali je daleko od željenog drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dinamo je početkom tjedna smijenio trenera Igora Jovičevića, a momčad je privremeno preuzeo Zoran Mamić, dok se s druge strane Igor Tudor našao na udaru kritika nakon četiri poraza u zadnjih pet kola.

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 5.000 gledatelja. Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida je derbi pratila sa zapadne tribine.

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo u 10. minuti, Ivanušec je s desetak metara prebacio gol. No, samo tri minute kasnije bio je precizan nakon velike Juranovićeva pogreške. Stojanović je ubacio pred gol, Juranović želio prsima vratiti Posavcu, no Ivanušec je ‘ukrao’ loptu i mirno zabio za 1-0.

Hajduk je mogao uzvratiti sedam minuta kasnije. Nakon ubačaja iz kornera Ademi je igrao rukom, a sudac Bebek je nakon pregleda snimke dosudio kazni udarca. Pucao je najbolji Hajdukov strijelac, Caktaš, ali je pucao pored gola. Ipak, gosti su u 31. minuti uspjeli izjednačiti, a pogodak je postigao Čuić na asistenciju Eduoka. Nigerijski napadač je primio loptu leđima okrenut golu u kaznenom prostoru. Zagradio se i gurnuo loptu prema Čuiću, koji je sjajno pogodio suprotan kut.

U 40. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Hajduka, a nakon duplog pasa Čolina je pucao, a Livaković jedva obranio. Dvije minute kasnije Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, no Livaković je fantastično reagirao na Caktašev udarac s pet metara.

U posljednjim trenucima prvog dijela uzdrmani Dinamo je ostao i s igračem manje. Amer Gojak je u svega pet minuta dobio dva žuta i isključujući karton.

Dinamo je s igračem manje u 61. minuti stigao do nove prednost. Stojanović je ubacio u sredinu do Oršića, Juranović se okliznuo, a krilni napadač Dinama s osam metara zabio za 2-1.

U 82. minuti Hajduk je po drugi put izjednačio, a strijelac je ponovo bio 19-godišnji Čuić. Caktaš je ubacivanje s desne strane glavom prebacio na suprotnu stativu gdje je Čuić bio sam i lagano zabio za 2-2. Samo četiri minute kasnije Hajduk je u potpunosti okrenuo rezultat. Kreković je ubacio s desne strane, a Theophile-Catherine nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu.

U ranije odigranom susretu Slaven Belupo i Lokomotiva su u Koprivnici odigrali 1-1, a tim rezultatom je Lokomotiva pala na treće mjesto s bodom zaostatka za Osijekom dva kola prije kraja.

Pogodak za domaćine postigao je Slavko Bogojević u 63. minuti, a izjednačio je Marko Tolić deset minuta kasnije.

Iznenađujući rezultat u Koprivnici najviše je razveselio Osijek. Momčad trenera Ivice Kuleševića sada je druga na ljestvici, s bodom više, a u posljednjem kolu doma dočekuje Lokomotivu. Podsjetimo, iduće sezone osim prvaka Dinama u kvalifikacijama Lige prvaka igrat će drugoplasirana momčad.

Lokomotiva je već u drugoj minuti imala veliku priliku, no Çokaj je pucao pored gola. U sedmoj minuti je zaprijetio Tolić s dvadesetak metara, ali je vratar Ježina obranio.

Prvu priliku Slaven je imao u 14. minuti, pucao je Krstanović, ali je Grbić spasio gol. Tri minute kasnije priliku je imao i Bačelić Grgić, no Grbić je opet bio siguran. U završnici prvog dijela Tolić je imao dvije prilike za ‘lokose’, ali je Ježina bio na visini zadatka.

Lokomotiva je na otvaranju drugog dijela bila aktivnija, no pogodak su postigli domaćini. U 63. minuti Slavko Bogojević je nakon ubačaja iz kornera na drugoj vratnici poentirao za vodstvo Slavena. Pogodak je poništen zbog zaleđa, međutim, nakon provjere VAR-a sudac Marin Vidulin je potvrdio vodstvo Belupa.

Deset minuta kasnije gosti su izjednačili Tolićevim pogotkom. Gluhaković je prošao po desnoj strani, Tolić prihvatio loptu unutar 16 metara i odmah pucao, pogodio je Božića u tijelo, ali se lopta odbila iza gol-linije.

Na ljestvici vodi Dinamo sa 76 bodova, Osijek na drugom mjestu ima 62 boda, Lokomotiva je treća sa 61 bodom. Slijede Rijeka (58), Hajduk (57)…

Komentari