Hajduk do 2027. godine želi osvojiti dva naslova prvaka i igrati Ligu prvaka

U kinodvorani na Poljudu svečano je predstavljen dokument “Strategija HNK Hajduk š.d.d. 2021.-2027.”. Na prezentaciji je predstavljen pristup izrade “Strategije HNK Hajduk š.d.d. 2021.-2027.”, sam nacrt dokumenta te strateška inicijativa HNK Hajduk.

Govorili su predsjednik Uprave Lukša Jakobušić, član Uprave Ivan Matana, a strategiju je predstavio bivši hrvatski plivač Gordan Kožulj koji danas radi za tvrtku Deloitte koja surađuje s Hajdukom.

Istaknuto je da se od kluba očekuje iskorak u sportskim rezultatima 2021.-2027., odnosno barem dva naslova prvaka Hrvatske uz druga mjesta u sezonama u kojima to ne bude, te jedan naslov pobjednika Kupa. Žele dvaput igrati kvalifikacije Lige prvaka i Europske lige, jednom igrati grupnu fazu Lige prvaka, jednom igrati u grupi Europske lige, triput igrati u grupi Konferencijske lige te jednom igrati šesnaestinu i jednom osminu finala.

Prosječna dob prve momčadi kluba treba biti između 24 i 26 godina te se stavlja naglasak na promoviranju mladih igrača iz juniorske momčadi te unaprjeđenju rada Akademije Luka Kaliterna.



“Hajduk je tijekom proteklih pet sezona igrao samo pretkola Europske lige. Ova uprava s tim nije zadovoljna. Uprava Hajduka smatra da Hajduk može na UEFA ljestvici između 80. i 100. mjesta”, rekao je, između ostalog, Kožulj.

Komentari