Hajduk ponovno bolji od Rijeke, Kalinić obranio kazneni udarac

profimedia

U derbiju 23. kola Prve HNL Hajduk je kao gost svladao Rijeku sa 1-0 (0-0), dok su u drugom subotnjem susretu Šibenik i Lokomotiva igrali 0-0.

Iako je postignut samo jedan pogodak, na Rujevici je odigrana vrlo dobra utakmica u kojoj su obje momčadi napadačkom igrom tražile pozitivan rezultat. Na kraju su umiješniji bili gosti iz Splita koji su do pogotka stigli nakon akcije debitanta Kačaniklića, povratnika Livaje i centarfora Umuta u 72. minuti. Kačaniklić je proigrao Livaju koji je pravovremeno poslao okomitu loptu u gostujući kazneni prostor gdje je iza leđa svog čuvara utrčao Umut i zatim smireno prevario Nevistića.

U samoj završnici utakmice slabi sudac Batinić ponudio je Rijeci priliku za izbjegavanje poraza dosudivši kazneni udarac za domaće. Nakon duela Murića i Atanasova u posljednjoj minuti nadoknade domaći je napadač ostao ležati u kaznenom prostoru, a Batinić je pokazao na bijelu točku. Iako se na snimci jasno vidi kako je Atanasov izbio loptu, nakon više od dvije minute pregleda situacije VAR je neshvatljivo dao za pravo Batiniću. Loptu je uzeo kapetan Rijeke Andrijašević, no njegov udarac sa 11 metara obranio je Kalinić.
Bila je ovo prva utakmica za Hajduk nakon 17-dnevne stanke uzrokovane epidemijom koronavirusa u momčadi, a zanimljivo i u posljednjoj utakmici prije te stanke Splićani su pobijedili na Rujevici sa 1-0.

Peti Hajduk sada ima 29 bodova, tri manje uz utakmicu manje od četvrte Rijeke, a tri više uz dvije utakmice manje od šestog Šibenika.
Šibenik i Lokomotiva su svoj dvoboj odigrali po jakom vjetru koji je otežavao igru, no ostaje i dojam kako su oba suparnika od samoga početka bili zadovoljni bodom. Ovakvim ishodom Lokomotiva je ostala pretposljednja deveta sa 19 bodova, pet više uz utakmicu više od posljednje Istre 1961.



Na vrhu je Osijek sa 51 bodom, tri više uz dvije utakmice više od drugog Dinama.

Komentari